Northugs forsvarer: – Petter har selv forklart at han kjørte fortere

Petter Northug ble stoppet av politiet i 168 km/t. Likevel har han innrømmet å ha kjørt langt fortere og blir trolig dømt for den hastigheten.

På pressekonferansen Northug holdt en uke etter at han ble stoppet og siktet for fartsovertredelse, oppbevaring av narkotika og ruspåvirket kjøring, fortalte Northug at han kjørte langt over 200 km/t.

– Jeg var også så dum at jeg filmet dette, sa Northug til pressen.

Politiet har siden bekreftet at de er i besittelse av dette videoopptaket.

– Ingen uenighet

Hans forsvarer, Halvard Helle, sier nå til TV 2 at Northug vil avhøres i nærmeste fremtid, og at han ikke tror det er noen uenighet om hvilken hastighet Northug blir tiltalt for i en kommende straffesak.

– Han fortalte åpent at han hadde holdt en høyere hastighet enn det som fremkommer. Jeg regner med det blir avklart hvilket faktum som legges til grunn i politiavhøret, sier Helle.

Hva mener du er riktig?

Jeg vil ikke gå inn i detaljene om saken, hovedfokus nå må være at et alvorlig forhold, nemlig kjøring i ruspåvirket tilstand, har frafalt, sier forsvareren

Skal ta straffen

Onsdag morgen ble det kjent at blodprøven Petter Northug avla den 13. august var negativ. Dermed frafalt siktelsen om ruspåvirket kjøring. Han er fremdeles siktet for fartsovertredelse og oppbevaring av narkotika.

Politiet fant omlag 10 gram kokain i Northugs leilighet.

Helle ønsker ikke å svare på spørsmål om han er kritisk til at politiet ransaket Northugs hjem, nå som blodprøven har vist at han ikke var ruspåvirket da han ble stoppet.

– Hovefokuset til Petter Northug har vært at han skal ta straffen han får, sier Helle.

Relatert