AVHØRES: Ivar Vollvik nekter fremdeles straffskyld, og skal gjennom flere avhør onsdag.
AVHØRES: Ivar Vollvik nekter fremdeles straffskyld, og skal gjennom flere avhør onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum

Nekter fremdeles straffeskyld

Politiet har ikke bestemt seg for om de ønsker å be om varetektsfengsling for Idar Vollvik. Onsdag er det planlagt nytt avhør av den siktede seriegründeren som nekter straffeskyld, opplyser Vollviks forsvarer til TV 2.

– Vi har ikke helt avgjort om vi ønsker å fremstille ham for varetekt eller ikke, sier politiadvokat Sigrid Sulland i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

TV 2 møtte Vollviks forsvarer Einar Råen utenfor politihuset onsdag ettermiddag. Han opplyser at Ivar Vollvik nekter straffskyld, og at det vil bli flere avhør utover onsdagen.

Vollvik ble tirsdag morgen pågrepet av politiet, siktet for å ha mottatt ikke-medisinske munnbind fra utlandet som han skal ha pakket om og solgt videre som medisinske munnbind.

Politiet aksjonerte også mot tre lokaler i Bergen tilhørende Vollvik hvor det ble beslaglagt munnbind som skal ha vært lagt ut for salg på nettbutikken Ludostore. I tillegg ble det tatt beslag i PC-er og telefoner.

Politiet har 48 timer på seg fra en person blir pågrepet før de må avgjøre om siktede skal løslates eller bli begjært fengslet.

– Det er den konkrete bevisforspillelsesfaren vi vurderer fortløpende, sier Sulland.

Vollvik skal onsdag i nye avhør, men Sulland sier at det per nå ikke er planlagt flere ransakinger.

(©NTB)

Relatert