LAGMASKINERI: Jumbo-Visma hadde stålkontroll på første fjell-eksamen.
LAGMASKINERI: Jumbo-Visma hadde stålkontroll på første fjell-eksamen. Foto: Benoit Tessier

TV 2-ekspert: – Demotiverende

Thor Hushovd tror konkurrentene til Primoz Roglic fikk seg en knekk.

Se Tour de France fra kl. 13

Primoz Roglic og Jumbo-Visma sendte et solid skremmeskudd til konkurrentene på den første fjelltopp-avslutningen i Tour de France. Slovenerens lagkamerater tok kontroll i den siste bakken. Det gikk så fort at ingen maktet å rykke fra.

– Det er demotiverende. Vi kjørte opp bakken rett før rytterne kom og så hvor bratt det var. Så ser man farten rytterne har. I tillegg er de på storeskiven fremme og godt nede på klingen bak. Det viser at det er enorm fart. Det er ingen som klarer eller tør å angripe, sier TV 2-ekspert Thor Hushovd.

Hodebry for Ineos

I spurten viste Roglic ingen nåde.

Allerede før etappen spådde Hushovd at Ineos ville slite å henge med Jumbo-toget oppover fjellet.

– Jeg tror Ineos og Gabriel Rasch klør seg i pannen. Jumbo-Visma viser en utrolig styrke i tillegg til at de disponerer kreftene bra, sier han og fortsetter:

– Det er ingen tvil om at de er vanvittig sterke kollektivt. Wout van Art drar frem noen klatreegenskaper jeg ikke visste han hadde. Det styrker meg i troen på at Roglic er den store favoritten. De har så mange kort å spille på, sier Hushovd.

Van Aert satte virkelig press på konkurrentene opp det siste fjellet. Det gikk så fort at selv Roglic måtte bite tennene sammen.

– Resultatene hans viser hvor god han er. Han vinner nesten alle løp han stiller opp i. Når han kjører for fullt er det smertefullt for oss andre også, sier Roglic.

– Må være tålmodig

Egan Bernal var blant dem som fikk kjenne på tempoet. Han endte på 7. plass og var et godt stykke unna seieren.

– Jeg var glad for å komme i mål sammen med de andre sammenlagtfavorittene. Det er ikke bra når en annen sammenlagtrytter tar sekunder, men jeg må være tålmodig. Jeg må prøve å komme meg til den tredje uken uten å tape for mye tid. Der kan jeg kanskje ta litt tid på de lange klatringene, sier Bernal.

Det spørs om Roglic fortsetter i samme stimen. Sloveneren forteller at han har mer på lager.

– Jeg føler meg litt bedre for hver dag. Formen er fortsatt ikke den samme som i Dauphiné, men jeg fikk bekreftet på den andre etappen at jeg fortsatt kan sykle, sier han.