Foto: Seth Wenig

Mesterlig snuoperasjon reddet Ruud fra US Open-fiasko

Casper Ruud ble rystet av spiller 206 plasser under ham på verdensrankingen.

21-åringen fra Snarøya er 30.-seedet i Grand Slam-turneringen og møtte Mackenzie McDonald i første runde. Amerikaneren er ranket som nummer 243 i verden. Ruud, selv ranket som nummer 37, begynte bra.

Han ledet 4-1 i første sett, men så lugget det ordentlig for det norske håpet. McDonald vant fem game på rad, og snudde dermed første sett til 6-4. Amerikaneren vant så andre sett med samme sifre.

Så, etter også ha vært i trøbbel i tredje sett, våknet Ruud. Han vant de neste settene 6-4, 6-3 og 6-2. Det første gang i karrieren at 21-åringen snur 0-2 til seier.

– Nå er jeg veldig glad! Det så litt stygt ut der. Var frustrert både fordi det er raske baner og at McDonald spilte veldig bra, sier far og trener Christian Ruud til Eurosport.

– Ballen sklir av gårde og holder seg lavt. Men Casper fightet hele veien, og klarte heldigvis å snu det og få frem litt nerve i McDonald. Han ble tøffere og tøffere utover i matchen, og forehanden begynte virkelig å fungere bra på slutten, fortsetter han.

Svake bruddballer

I tredje sett skaffet Ruud seg på stillingen 2-1 tre bruddballer da han tok ledelsen 40-0 i motstanderens serve. McKenzie svarte ved å vinne fem poeng på rad og utligne til 2-2. Da hadde Ruud hatt 14 bruddballer og omsatt bare én av dem.

På 3-3 var det McDonald som gikk opp til 40-0 i nordmannens serve, og han brøt takket være en dobbeltfeil av Ruud. Dermed hadde amerikaneren utnyttet fire av åtte bruddballer i kampen, en utnyttelse på 50 prosent mot Ruuds ynkelige 7 prosent.

I grevens tid fikk den norske 21-åringen endelig et brudd igjen, etter først å ha vunnet en lang og severdig ballveksling der han blant annet slo ballen mellom egne bein. Etter å ha holdt egen serve skaffet han seg to settballer i McDonalds serve og utnyttet den første.

Møter finne i andre runde

I fjerde sett brøt Ruud for fjerde gang da han gikk opp til 3-1. Deretter holdt han serven til settseier 6-3 rett etter at kampen gikk inn i sin fjerde time.

McDonald gjorde et forsøk på å slå tilbake i det femte og avgjørende settet, men det utviklet seg til en parademarsj for nordmannen. Ruud brøt til 3-2 og igjen til 5-2, og etter tre timer og 41 minutter satte han inn matchballen med en smash.

I andre runde venter Emil Ruusuvouri. Finnen er nummer 92 på rankingen. Ruud uttalte nylig til NTB at han vil reise hjem som en fornøyd mann om han når tredje runde.