FORTNITE: Tyler
FORTNITE: Tyler "Ninja" Blevins, en av verdens største streamingpersonligheter sammen med kona Jessica Goch. Foto: ANGELA WEISS / AFP

Verdensstjerne donerer millionbeløp til spill-veldedighet

Streaming-stjernen Tyler "Ninja" Blevins (29) og flere internasjonale spillgiganter donerer flere millioner til britisk spillprosjekt.

Se mer e-sport på TV 2. Telialigaen: Regjerende norgesmester Apeks møter Domino esport. Mandag på TV 2 Sport 2 og gratis på TV 2 Sumo fra kl 20:30.

Sammen med den amerikanske youtuberen Jimmy "MrBeast" Donaldson og spillselskapene G2 Esports og Aim Lab donerer kvartetten én million amerikanske doller, tilsvarende 8,7 norske millioner kroner til SpecialEffects.

Det britiske spillprosjektet, som mottar den massive donasjonen, er en veldedighetsorganisasjon. De hjelper mennesker med nedsatt funksjonsevne, som ikke har mulighet til å spille på tradisjonelle spillkonsoller.

SpecialEffects legger til rette for spillglede med tilpassede konsoller og øye- og håndkontroll løsninger.

– Jeg har selv vært på besøk i selskapet og de visste hvordan det er mulig å spille Minecraft kun med øyene. Det er helt utrolig, sier en entusiastisk "Ninja" i en video på Twitter.

Duoen "MrBeast" og "Ninja" er to av verdens mest profilerte streamingpersonligheter med henholdsvis 42,5 millioner abonnenter på YouTube og 15 millioner følgere streamingtjenesen Twitch.

Bakgrunnen for donasjonen var at skaperne bak spillsensasjonen Fall Guys, som har tatt verden med storm siden lanseringsdatoen 4.august tidligere i år og 45 millioner nedlastninger på PlayStation, opplevde et så stort trykk fra organisasjoner som ønsket å være representert med "skins" i spillet.

Derfor opprettet spillutviklerne, Mediatonic og Develover Digitals, en auksjon - hvor "MrBeast", "Ninja", G2 Esports og Aim Labs bud på 8,7 millioner kroner ble vinnerbudet som går uavkortet til SpecialEffects, og dermed får fire personlige antrekk i spillet.

Se mer e-sport på TV 2. Telialigaen: Regjerende norgesmester Apeks møter Domino esport. Mandag på TV 2 Sport 2 og gratis på TV 2 Sumo fra kl 20:30.

Relatert