AC Milan's Zlatan Ibrahimovic reacts during the Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Feb. 9, 2020. (Spada/Lapresse via AP)
Oslo 20200808. 
Bodø/Glimts Jens Petter Hauge under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Intility Arena.
Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
STOROPPGJØR: AC Milan kan møte Bodø/Glimt i den 3. runden av kvalifiseringen til Europa League.

Bodø/Glimt kan møte Zlatan og AC Milan

Alle de norske lagene har fått vite hvem som potensielt er deres tredje hinder i kvalifiseringen til Europa League-gruppespillet.

Dersom de norske lagene tar seg videre fra 2. runde av Europa League-kvalifiseringen vil de møte følgende lag:

Bodø/Glimt møter potensielt AC Milan på San Siro, så lenge Milan tar seg videre fra oppgjøret mot Shamrock Rovers.

Rosenborg møter potensielt tyrkiske Alanyaspor på Lerkendal. (Karanteneregler kan hindre kampen i å bli spilt i Norge).

Viking møter potensielt Sporting CP i Lisboa.

I 2. runde møter Bodø/Glimt litauiske Zalgiris Vilnius, Viking møter skotske Aberdeen, mens Rosenborg møter latviske Ventspils. De som tar seg videre vil møte lagene nevnt over.

Hauge hadde ikke fått med seg trekningen

Jens Petter Hauge har vært blant Bodø/Glimt sine beste spillere denne sesongen, og vraket et tilbud fra belgiske Cercle Brügge for å bli med på gultrøyenes suksess.

Hauge er på landslagssamling med U21-landslaget, og da TV 2 tok kontakt med ham etter trekningen var han ikke klar over at Glimt kunne møte AC Milan.

En overrasket 20-åring var likevel rask i svaret.

– Det kan jo bli en sinnssyk kamp, svarte Hauge før han fikk summet seg litt.

– Men først må vi komme oss forbi Zalgiris. AC Milan må vel også vinne sin kamp.

LEDER SERIEN: Bodø/Glimt har tatt Eliteserien med storm denne sesongen og leder serien komfortabelt.
LEDER SERIEN: Bodø/Glimt har tatt Eliteserien med storm denne sesongen og leder serien komfortabelt. Foto: Fredrik Hagen

– Kan dere slå AC Milan?

– Det blir jo potensielt en veldig tøff kamp, men om vi spiller opp mot vårt beste kan vi få med oss et resultat, sier Hauge.

– Norske lag har vunnet på San Siro før

I Bodø var Glimt-leiren samlet og fikk sett Bodø/Glimt ved siden av den italienske storklubben.

– Det blir en voksen utfordring, men først må vi gjøre unna kampene som er foran oss. Vi er ikke der ennå, vi er opptatt av å ha fokus på de kampene som er først. Zalgiris er fokuset nå, sier daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen.

– Det er jo en enkeltkamp, men det er jo klart det er et av de beste lagene. Det har vel hendt før at norske lag har vunnet på San Siro, så det kan jo skje igjen, sier Thomassen.

Sportslig leder i Bodø/Glimt Aasmund Bjørkan, som selv spilte mot Sampdoria som Glimt-spiller i 1994,

– Det er en utrolig artig og kul kamp. Men vi må komme oss videre fra 2. runde først.

– På papiret er nok Milan det verste laget vi kunne møtt. Men vi er klar over at man møter gode lag om man kommer langt i kvalifiseringen. Ingenting er umulig i fotballen.

– Er det mulig å slå dem?

– Selvfølgelig, det er ingen lag som er umulig å slå, sier Bjørkan.

En sovende kjempe

TV 2s fotballekspert og kommentator Mina Finstad Berg er spent på hvordan AC Milan vil fremstå dersom lagene møtes.

– AC Milan har lenge vært en av fotball-Europas sovende kjemper. Etter en tung periode med mye rør både på og utenfor banen har de i 2020 vist klare tegn til bedring. De var et av de virkelig store formlagene etter koronapausen i Italia og så plutselig ut som et topplag igjen, sier Finstad Berg.

Et potensielt møte mellom den italienske storklubben og AC Milan kan bety at Zlatan Ibrahimovic står på motsatt banehalvdel. Mandag signerte 38-åringen ny kontrakt med klubben, og er dermed spilleklar til den potensielle kampen.

– Mange var usikre på om Zlatan fortsatt kunne holde nivået, men 38-åringen har virkelig levert det siste halvåret. Han har betydd veldig mye i garderoben og har fortsatt en enorm autoritet og utstråling ute på banen. Zlatan virker fortsatt enormt sulten, sier Finstad Berg.

Bodø/Glimt skulle nok ønske at de fikk hjemmekamp på kunstgresset på Aspmyra. Det fikk de ikke, og dermed må de reise til Milano for å spille på mektige San Siro.

– San Siro er en av de mektigste fotballstadionene i Europa. Det blir selvsagt noe helt annet uten publikum, men det er likevel en ikonisk arena. AC Milan vil selvsagt være kjempestore favoritter, men det blir spennende å se hva Bodø/Glimt kan få til mot den gamle giganten hvis de får muligheten.

DE ELDSTE ER BEST: Zlatan Ibrahimovic scoret ti mål på 18 kamper i returen til Serie A.
DE ELDSTE ER BEST: Zlatan Ibrahimovic scoret ti mål på 18 kamper i returen til Serie A. Foto: Marco Bertorello

Fjerde møtet med italiensk lag

Bodø/Glimt har tidligere møtt Napoli, Inter og Sampdoria. Den potensielle kampen mot AC Milan kan dermed bli deres fjerde kamp mot et italiensk lag.

Alle kampene er spilt med en fra Berg-familien representert på banen. Napoli (1976) og Inter (1978) var Harald «Dutte» Berg på banen, mens mot Sampdoria (1994) var tre av sønnene hans, Ørjan, Runar og Arild på banen.

I 1994 var de nære å gå videre etter å ha slått Sampdoria på Ullevaal, kampen ble spilt der ettersom Aspmyra ikke nådde opp til Uefas banestandard.

Sven-Göran Eriksson ledet Sampdoria som hadde stjerner som Walter Zenga, David Platt, Riccardo Ferri og Attilio Lombardo. Men stjernegalleriet fra Italia fikk det tøft i møtet med nordlendingene.

3-2 vant Glimt på Ullevaaal, men returoppgjøret ble tøft mot kyniske italienere som til slutt kunne juble for avansement etter å ha vunnet 2-0 i Genova.

Nå kan Patrick Berg bli den neste i Berg-familien som måler krefter mot et italiensk storlag.

Molde kan få samme skjebne som Rosenborg

Mandag ble det klart at Molde møter Qarabag i den tredje kvalifiseringsrunden til Champions League, tirsdag ble den potensielle neste motstanderen trukket.

Der ble det klart at Molde møter vinneren av Dinamo Zagreb og Ferencváros.

Dermed kan de møte norske Tokmac Nguen som spiller for ungarske Ferencváros. Dinamo Zagreb var laget som slo ut Rosenborg i fjor da lagene møttes til playoff.

Det vil bli spilt to kamper i den avgjørende playoff-runden. Hittil har Molde kun spilt én kamp i hver runde, men i den avgjørende vil det bli både hjemme- og bortekamp.

Datoen er satt til 22.- eller 23. september for den første kampen, mens den siste kampen skal spilles uken etterpå (29.- eller 30. september). Molde starter med hjemmekamp.

Men alt avhenger av om Molde klarer å slå ut Qarabag.

Lagene Molde kunne trekke var Salzburg (Østerrike), Olympiakos (Hellas), Slavia Praha (Tsjekkia) eller vinneren av Dinamo Zagreb (Kroatia) og Ferencváros (Ungarn).

Relatert