TILBAKE I MADRID: Martin Ødegaard hadde mandag sin første treningsøkt etter at Real Madrid startet opp sesongoppkjøringen.
TILBAKE I MADRID: Martin Ødegaard hadde mandag sin første treningsøkt etter at Real Madrid startet opp sesongoppkjøringen. Foto: Real Madrid

Ødegaard tilbake på Real Madrid-trening – slik blir sesongstarten

Etter låneoppholdet i Real Sociedad er Martin Ødegaard (21) tilbake på Real Madrids treningsfelt. I tillegg er kampoppsettet klart.

La Liga starter 13. september. I sesongstarten er Real Madrid satt opp mot Getafe på hjemmebane, opplyser Det spanske fotballforbundet i sine kanaler. Kampen er imidlertid utsatt til over nyttår, melder Real Madrid.

Dermed venter gamle lagkamerater i første seriekamp for Ødegaard. Da spiller nemlig Real Madrid borte mot Real Sociedad, en kamp som har foreløpig dato 20. september – i andre La Liga-runde.

I tredje runde venter Real Betis borte, mens første oppgjør mot Barcelona er på Camp Nou 25. oktober. Første byderby mot Atlético Madrid blir på eget gress 13. desember.

Samtidig er det blitt kjent at David Silva, Ødegaards erstatter i Real Sociedad, har testet positivt for koronaviruset. Veteranen har ikke symptomer, opplyser klubben på sine nettsider.

Første trening mandag

Mens de norske landslagsspillerne samles for å starte oppkjøringen før landslagskampene mot Østerrike og Nord-Irland, var Martin Ødegaard i gang for Real Madrid.

Storklubben startet mandag med sesongoppkjøringen.

I forrige uke ble det klart at Martin Ødegaard hadde meldt forfall til landskampene.

21-åringen har over en stund slitt med et såkalt jumpers knee. Det gjorde blant annet at han stod over flere Real Sociedad-kamper i høst.

– Ødegaard har testet negativt for koronaviruset, og kunne dermed trene med oss i dag. Treningene er for tiden mer individuelle for å følge koronaprotokollen, det er ingen gruppetreninger, opplyser Real Madrid til TV 2.

Flere stjerner mangler ettersom de er på landslagsoppdrag, men Karim Benzema, Luka Modric, Marcelo, Casemiro og Vinícius Júnior deltok alle på mandagens økt.

Positiv til Ødegaards Madrid-retur

Martin Ødegaard er tilbake i Real Madrid etter én sesong i Real Sociedad.

– Det viktigste er at han føler at det kjennes bra ut for egen del. Det tror jeg at det gjør, selv om han hadde tenkt at han skulle bli værende. For landslagets del ser jeg ikke på det som noen forskjell. Da er et snarere positivt. Han kommer til et sted med enda bedre kvalitet, sa landslagssjef Lars Lagerbäck 13. august, og fortsatte:

– Man funderer rundt spilletid, men de får et intensivt kampprogram, og med hans kvaliteter er jeg ikke bekymret for at han ikke skal få spilletid. Fra mitt ståsted er det kun positivt.

Relatert