19 nye smittetilfeller på NHH siste døgn:

Valhammer oppfordrer festdeltakere om å gå i karantene

Norges handelshøyskole i Bergen avslutter fysisk oppmøte etter at 19 studenter ved skolen har fått påvist smitte det siste døgnet.

Tallet på koronasmittede studenter ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen fortsetter å øke.

19 elever på Norges handelhøyskole er smittet siste døgn. I tillegg ble det påvist 24 nye tilfeller i løpet av helgen, bekrefter Geir Mikalsen, kommunikasjonsdirektør i NHH til TV 2.

Under en pressekonferanse oppfordrer byrådsleder Roger Valhammer (Ap) alle studenter, som har vært på en fest uten gode nok smitteverntiltak, om å gå i en ti dager lang karantene.

– Vi ser svært alvorlig på smittetallene, og ser oss nødt til å ta nye grep for å hindre at ting blir verre, sier han.

– Dette gjelder studenter på alle studiesteder i Bergen, og andre personer som har vært på fester eller sammenkomster hvor smittevernsegler ikke har blitt overholdt, sier Helsebyråd Beate Husa.

Valhammer sier også at alle de smittede er mellom 19-27 år gamle.

– På kort sikt frykter vi at tallet øker, men på lang sikt håper vi at vi skal få kontroll med tiltakene vi har iverksatt, sier rektor Øystein Thøgersen til TV 2.

NHH avslutter nå fysisk oppmøte ved skolen.

– Vi har hatt en kombinasjon av fysiske og fult digitalt opplegg med undervisning. Nå ser vi at vi må stenge ned den fysiske undervisningen, sier han videre.

Totalt har det blitt påvist 58 smittede på skolen.