NYTT BRÅK: Jonas Gahr Støre, Ap-lederen, må løse den fastlåste konflikten mellom Ingvild Kjerkol og Arild Grande.
NYTT BRÅK: Jonas Gahr Støre, Ap-lederen, må løse den fastlåste konflikten mellom Ingvild Kjerkol og Arild Grande. Foto: Stian Lysberg Solum

Støre med støtte til Kjerkol: – Bør varsles på en ordentlig måte

YOUNGSTORGET (TV 2): Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han har tillit til den nyvalgte fylkeslederen i Trøndelag, Ingvild Kjerkol.

– Trøndelag har tatt sitt valg i dag begynner jobben med å jobbe med politikk og gjøre det trygt for alle å være med i politikken, sier Støre til TV 2.

Han ankom partikontoret på Youngstorget like før klokken 12 for å jobbe med Arbeiderpartiets ny partiprogram.

Tidligere onsdag kom valgkomiteens leder Arild Grande ut av partikontoret. Ifølge TV 2s kilder kom han fra et møte med assisterende partisekretær Kristine Kallset.

I helgen truet Grande med å trekke seg fra valgkomiteen, hvis stortingskollega Ingvild Kjerkol ble valgt til fylkesleder. Samtidig sa han det kunne komme et varsel mot Kjerkol hvis hun ble valgt.

– Jeg fortalte om meldingen, som jeg syntes var riktig at komiteen var klar over. Det ville vært rart om jeg ignorerte den, og sviktet dem som fortalte sine historier, sa Grande i helgen.

Støre: Bør varsles på en ordentlig måte

Til TV 2 i formiddag vil han ikke svare på om han vil levere et varsel om Kjerkol.

Han har ikke vært konkret på hva Kjerkol har gjort som han mener er upassende.

Støre sier det er viktig at varsler blir levert inn på riktig måte.

– Men burde Arild Grande ha tatt dette til partikontoret, istedenfor å tatt det i arbeidet i en valgkomité?

– Det er viktig at varsler er formelle ting, som leveres inn på riktig måte. Varsler er alvorlige saker. Det har vi klare rutiner for, sier Støre.

– Så han burde levert det inn her og ikke tatt det i valgkomiteen?

– Har man varsler, så bør det varsles på en ordentlig måte og tas til partikontoret.

– En sterk leder

– Har du gitt han beskjed om det?

– Det er slik regelverket i Arbeiderpartiet er. Nå ligger det årsmøtet bak oss og årsmøtet tok tydelige valg, sier Støre.

– Hvordan skal dere nå klare å samle laget?

– Det skal vi klare. Jeg opplever at det er viljen i Trøndelag. De har vært oppe i mange krevende temaer og nå er det viktig å minne oss hvem vi er i politikken for.

– Er Ingvild Kjerkol rett leder i Trøndelag?

De har valgt en sterk politiker som har markert seg i helsepolitikken og i politikken i Trøndelag i mange, mange år. Hun har årsmøtets tillit og hun har også min tillit, sier Ap-lederen.

Relatert