Kristian Kjelling signerte ny langtidskontrakt med Drammen.
Kristian Kjelling signerte ny langtidskontrakt med Drammen. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Kjelling signerte ny langtidskontrakt

Kristian Kjelling (39) blir i Drammen HK i fem nye år.

Kjelling har forlenget trenerkontrakten med Drammen med fem nye år. Den opprinnelige kontrakten gikk ut etter 2021/2022-sesongen, men nå blir han altså værende til sommeren 2025.

– Jeg ser ingen grunn til å finne på noe annet så lenge jeg har det veldig bra. Drammen ønsker å være i toppen, er ambisiøse og det har vi til felles. Det er ikke noe bedre i en dansk eller svensk klubb enn i Drammen. I tillegg passer det perfekt nå med tanke på familiesituasjonen med barn og samboer, sier Kjelling til TV 2.

Senere har han ambisjoner om å trene toppklubber ute, og helst bli landslagstrener på et tidspunkt.

– På sikt har jeg lyst til å være trener på øverste nivå i verden, ingen tvil om det. Jeg må ikke ut for enhver pris slik jeg måtte som 20-åring, men ambisjonene er der.

– Det er vel alle treneres drøm og kan være et mål sikt. Men mitt største mål er å kunne lede et topplag en gang i framtiden. Klubb eller landslag er ikke det viktigste, sier Kjelling.

Han kom til Drammen HK som ung spiller på slutten av 90-tallet, og etter mange år som proff i Spania og Danmark kom han tilbake til Drammen som spiller i 2015.

Mot slutten av 2015/2016 sesongen tok han over som spillende trener, før skadene gjorde at ble trener på heltid.

Han har nå startet på sin femte sesong, og har i løpet av de fire foregående tatt én tittel, nemlig cupgullet i 2017. Han har også tatt Drammen fra en 10. plass til medalje i serien tre sesonger på rad.