MYSTISK: Flere av de døde elefantene ble funnet nær Hwange nasjonalpark, der dette bildet ble tatt i 2015.
MYSTISK: Flere av de døde elefantene ble funnet nær Hwange nasjonalpark, der dette bildet ble tatt i 2015. Foto: Tsvangirayi Mukwazhi

Hundrevis av elefanter funnet døde – ingen kan forklare hvorfor

Elleve elefanter ble fredag funnet døde nær en nasjonalpark i Zimbabwe, kort tid etter at 275 elefanter døde i nabolandet Botswana.

Elleve elefanter ble på fredag funnet døde nær nasjonalparken Hwange i Zimbabwe.

Så langt kan ingen forklare hva som er årsaken bak de mystiske dødsfallene. Forskere har tatt blodprøver av pattedyrene i håp om å få flere svar.

Utelukker krypskyttere

De lokale myndighetene utelukker at krypskyttere kan stå bak fordi de ettertraktede støttennene var intakte da dyrene ble funnet.

Cyanidforgiftning er heller ikke sannsynlig siden ingen andre arter har dødd på uforklarlig vis i samme periode. Det sier nasjonalparkens talsperson Tinashe Farawo til den britiske avisen The Guadrian.

Forgiftning har vært en vanlig drapsmetode brukt av elfenbensultne krypskyttere i Afrika de siste årene.

– Vi kan ikke fastslå dødsårsaken før vi får svar på blodprøvene, sier Farawo.

Flere hundre døde

Dette er ikke de første mistenkelige dødsfallene som har skjedd i området den siste tiden.

Siden mai har myndighetene i nabolandet Botswana funnet minst 275 døde elefanter. De siste dødsfallene ble funnet i slutten av juli, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Heller ikke her kan forskere si noe mer om dødsårsakene.

Botswana har flest elefanter i verden, med hele 156.000 elefanter. Nummer to på listen er Zimbabwe med 85.000 elefanter.

Relatert