GJORDE JOBBEN: Viktor Hovland slår ut på det 15. hullet i BMW Championship.
GJORDE JOBBEN: Viktor Hovland slår ut på det 15. hullet i BMW Championship. Foto: Andy Lyons

Historiske Hovland sikret plass i millionfinale

Viktor Hovland blir første nordmann i Tour Championship.

Viktor Hovland gjorde akkurat nok under BMW Championship i Olympia Fields til å sikre at han er innenfor topp 30 på FedExCup-rankingen etter at alle er ferdig å spille.

Han falt fra 24.- til 27.-plass på sesongrankingen i løpet av turneringen, men er med blant dem som får spille finaleturneringen i Atlanta fredag 4. til mandag 7. september.

Det er lukrativt. Selv en sisteplass i den turneringen vil bli belønnet med 395.000 dollar (3,5 millioner kroner). Seier gir 15 millioner dollar (130 millioner kroner).

Men Hovland gjorde det unødvendig spennende med en svak avslutning på turneringen.

Etter serien 71-73-73-71 endte han åtte slag over par i en turnering der birdiene satt langt inne for samtlige spillere. Det gir ham en 40. plass i turneringen.

Det var altså nok til at han holdt plassen blant de 30. beste på rankingen.

Hovland var to slag under par halvveis på søndagens runde, men endte ett slag over etter bogey på det siste hullet. Det sendte ham ned til delt 40.-plass i turneringen, men han beholder plassen blant de 30 beste sesongen sett under ett.

Bogey på 12. og dobbeltbogey på 13. hull sendte Hovland over par for dagen, men en birdie på 15. hull fikk ham tilbake på par. Fem slag på det siste hullet nektet Hovland den første runden på par i turneringen i Olympia Fields.

Rahm vant

Jon Rahm fra Spania vant helgens turnering etter omspill mot amerikanske Dustin Johnson. Han avgjorde med birdie på første ekstrahull.

Da alle hadde spilt ferdig sin finalerunde søndag, var det likt mellom Rahm og Johnson. Begge endte fire slag under par totalt, Rahm etter en kruttsterk 64-runde søndag.

Hovland delte 40.-plassen med sju andre spillere i turneringen med 69 deltakere.

Med de 1500 poengene han fikk for søndagens seier klatret Rahm opp til 2.-plass i sammendraget, med bare Johnson foran seg på lista.

Det er tett med store golfnavn blant dem som ikke tok seg gjennom nåløyet. Tiger Woods endte for eksempel på 63.-plass.

(©NTB/TV 2)

Relatert