Søker etter savnet mann i Bærum

Politiet i Oslo søker etter en savnet mann rundt Burudvann i Lommedalen i Bærum kommune.

Sammen med politipatruljer, politihelikoptere, og mannskaper fra Norske redningshunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp leter Oslo-politiet etter en mann som har vært savnet siden lørdag natt.

Det er nå en pause i søket etter at letemannskapene ble dratt inn klokken 04.

– Det er gjort omfattende søk i området. Det vil bli et nytt møte i dag hvor vi vurderer når vi skal starte opp igjen. Det er fortsatt en del som ikke er søkt gjennom fordi det er utilgjengelig på natta, sier operasjonsleder André Kråkenes til TV 2 like før klokken 06 mandag morgen.

Søket pågår i området rundt Burudvann i Lommedalen.

Brannvesenet bistår også med dykkere og båt.

– Det har vært en gjeng med mennesker som har vært på telttur i området rundt Burudvann. De har vært der siden i går kveld, og når de våknet søndag morgen, savnet de én person, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Gjermund Stokkeli.

Det var omtrent 15 personer på turen. Stokkeli sier det kan tyde på at de har lett etter mannen på egenhånd først, før de meldte fra til politiet.

Politiet fikk inn meldingen klokken 15.40.

Det er gjort funn av den savnedes bil og telt, samt mobiltelefon og andre private eiendeler i teltet.

– Vi vet ikke hva som har skjedd, men det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt. Det er heller ingen grunn til å tro at han har gjort dette selv, sier han.

Klokken 22.30 opplyser Stokkeli om de fremdeles søker med store styrker.

– Vi jobber fortsatt med fullt søk, både til lands og til vanns. Vi frykter at noe har tilstøtt han. Vi har mottatt en del tips fra publikum, så vi sjekker ut en del ting i den forbindelse, sier han.

Stokkeli håper at dersom noen sitter på opplysninger, kontakter de politiet.

Mannen skal ha gått tynnkledd, men Stokkelig påpeker at temperaturen er relativt grei, og foreløpig er det oppholdsvær.

Søket vil fortsette gjennom natten, så lenge mannskapene har krefter til det.

Mannen, som er polsk, er i slutten av 40-årene. Han har mørkt kort hår og normal kroppsbygning. Han skal trolig ha på seg en mørk blå skalljakke merke North Face og en grønn turbukse. Mannen snakker litt norsk, og godt engelsk.

Politiet ber om at tips ringes inn på telefon 02800.