– Om de ikke vinner gull i år vil det være en gigantisk nedtur

Philip Zinckernagel fortsatte Eliteserien-showet med Bodø/Glimt. Etter 3-0 over Sarpsborg 08 borte, er serielederen uten tap på sine 16 første kamper.

Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt (0-1) 0-3

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Dermed har også Glimt ti poengs ledelse på tabelltoer Molde etter 16 spilte kamper. Et slikt forsprang på dette tidspunktet av sesongen har ikke noen klubb hatt siden overgangen til 16 lag i 2009.

– Om ikke de klarer å vinne gull i år så vil det være en gigatisk nedtur. De er så ufattelig gode. De har ikke tapt en eneste kamp og de hamrer inn mål på gøy. De har et scoringssnitt på tre mål i hver eneste kamp. De er så tålmodige. De vet at spillet deres vil skape sjanser og mål. De har så mye selvtillit og de kan fort avgjøre Eliteserien et par runder før det er slutt, for de er det desidert beste laget i ligaen. Det er bare å ta av seg hatten for Kjetil Knutsen og alle spillerne, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Molde ledet med ni poeng i 2014 og ble også seriemester det året.

– Det var en mye mer solid gjennomføring av andre andre omgang enn første omgang. Summen av kampen i dag i forhold til bakteppet er imponerende, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

Bodø/Glimt var småslurvete i deler av den første omgangen, men de gangene kombinasjonene satt hos serielederen, ble det for mye for Sarpsborg 08.

Like før pause arbeidet Glimt seg fram på høyresiden. Ballen endte etter hvert hos Zinckernagel inne i banen. Dansken la an med venstrefoten og vips så ledet Glimt til pause.

– Jeg synes det er en drittregel

Han spilte også Jens Petter Hauge fram i forkant av 0-2-målet etter 70 minutter. Det kom etter straffespark da Hauge ble felt. Han skjøt også, men traff tverrliggeren.

Dommeren Espen Andreas Eskås (Bækkelaget) ga Glimt en ny sjanse fordi keeperen hadde forlatt streken for tidlig. Hauge scoret da han plasserte ballen nede ved stolpen.

Sarpsborg 08-keeper David Mitov Nilsson var ikke enig i at bortelaget skulle få ta straffesparket på nytt.

– Dommeren sier at jeg må stå på streken. Men det er ikke slik at Bodø/Glimt trenger en ny mulighet for å score mot oss når de har 15 kamper uten tap. Det er frustrerende og surt. Uansett om jeg står tre meter lenger fremme så når jeg ikke ballen. Reglene er som de er, men jeg synes det er en drittregel. Dommeren finner et problem som egentlig ikke er et problem. Jeg tror ikke noen av Glimt-spillerne hadde reagert om han hadde bommet. Dommeren bør heller la spillet gå liksom, de leder allerede 1-0 sier, Mitov Nilsson til TV 2.

Danske Zinckernagel scoret sitt tiende og ellevte Eliteserien-mål for sesongen. Han har også tolv assist.

– Det er deilig med en seier i en vanskelig bortekamp. Det er godt å score mål og det er deilig å toppe tabellen, sier tomålscorer Phillip Zinckernagel til TV 2.

Zinckernagel ligger veldig godt an til å bli årets poengkonge. Han var mannen bak 0-3 (76. minutt) med et skudd fra snaut 20 meter.

Dobbeltsjanse

Det var smått uforståelig at Sarpsborg ikke tok ledelsen like før halvtimen var spilt. Jørgen Strand Larsen kom helt alene gjennom to ganger i løpet av halvannet minutt, men ved begge anledninger stoppet Glimt-målvakt Nikita Khajkin skuddene.

En av avslutningene fra Larsen endte i keeperretur. Skuddet kom så fra Joachim Soltvedt mot tilnærmet åpent mål, men ballen gikk i et Glimt-bein og endte i ingenting.

I 2010 gikk Rosenborg gjennom Eliteserien uten tap med 19 seirer og elleve uavgjort. Glimt har 14 kamper igjen på å tangere den bedriften.

– Vi har brukt opp alt vi har av superlativer, vi må finne opp flere for dette her kommer til å fortsette, sier Jesper Mathisen.

Eliteserien har en pause på snaut to uker på grunn av landslagsfotball. Sarpsborg starter opp igjen borte mot bunnlaget Aalesund. Glimt skal ut i et toppoppgjør hjemme mot Odd. Begge kampene spilles søndag 13. september.

Mandag får Glimt vite hvem som blir motstander i andre kvalifiserungsrunde til europaligaen.

(©NTB)

Relatert