Finalehelten hedret Hegerberg etter Lyons femte strake CL-triumf

Wolfsburg og Ingrid Syrstad Engen ga Lyon tøff kamp om tittelen.

Wolfsburg-Lyon 1-3 - se de tre første målene i Sportsnyhetene øverst.

Selv uten skadede Ada Hegerberg vant Lyon Champions League-finalen søndag greit.

Med 3-1 over Wolfsburg vant Lyon turneringen for femte gang på rad og syvende gang totalt. I tre av de siste fem finalene er det nettopp tyskerne som er blitt offeret.

Etter seieren ble Ada Hegerberg hedret av målscorer Saki Kumagai. Japaneren holdt opp Hegerbergs drakt nummer 14 under pokalutdelingen.

På Twitter svarte den norske superspissen: – Mine jenter, og et par emojier som symboliserte at hun var rørt.

HEDRET HEGERBERG: Saki Kumagai holder opp skadede Ada Hegerbergs trøye.
HEDRET HEGERBERG: Saki Kumagai holder opp skadede Ada Hegerbergs trøye. Foto: Sergo Perez

Hegerberg hadde underveis i kampen også hyllet Kumagai for hennes 2-0-mål.

– Vakkert, Saki, skrev Hegerberg på Twitter, der den skadede stjernespissen aktivt heiet frem lagvenninnene i jakt på ny triumf.

Norsk innslag

Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen på midtbanen for Wolfsburg og gjorde en fin figur, men klarte ikke drive ulvene til triumf mot det som er blitt klubbens erkerival i europeisk sammenheng.

– Vi er skuffa, men jeg føler vi tapte mot et bedre lag i dag, sier Syrstad Engen til TV 2.

– Vi viste i andre omgang at vi kan løfte oss og utfordre dem mer, men synd at vi ikke er like modig i første omgang.

MEDALJE: Ingrid Syrstad Engen fikk medalje for andreplass i Champions League, men måtte gå slukkøret forbi selve troféet.
MEDALJE: Ingrid Syrstad Engen fikk medalje for andreplass i Champions League, men måtte gå slukkøret forbi selve troféet. Foto: Alvaro Barrientos

Tok kontroll

Lyon så ut til å avgjøre kampen allerede i førsteomgang. Eugénie Le Sommer ga de regjerende mesterne ledelsen etter 25 minutter. Den franske landslagsspissen tvang frem en retur fra Friederike Abt, en retur hun selv ekspederte i mål.

2-0 kom like før pause. Etter en duell mellom Majri og Syrstad Engen havnet ballen hos Saki Kumagai. Japaneren skudde ballen lekkert i hjørnet.

Wolfsburg satset alt fremover i andreomgang, og når Lyon-keeper Sarah Bouhaddi ga en klønete retur var Alexandra Popp på rett plass og reduserte.

De grønnkledde presset på, men istedet ble det Lyon som avgjorde kampen noen minutter før ordinær tid var ute.

Le Sommers skudd traff islandska Sara Björk Gunnarsdottir som med utsiden av leggen sendte ballen videre inn bak Apt.

Björk Gunnarsdottir startet Champions League-sesongen i Wolfsburg, men gikk til Lyon i overgangsvinduet mellom ligasesongene. På grunn av koronapandemiens herjinger med terminlistene ble det derfor til at hun avsluttet CL-sesongen for Lyon.

Islendingen holdt hodet i hendene etter å ha satt inn 3-1-målet.

Nesten toppscorer

Hegerberg vil få Champions League-vinner 2020 på merittlisten, selv om hun ikke var med i finalen.

25-åringen scoret ni mål på fire kamper og endte med det på delt andreplass på toppscorerlisten i turneringen. Bare Vivianne Miedema (Arsenal - 10) har scoret flere, mens Pernille Harder (Wolfsburg) har scoret like mange.

Det til tross for at Hegerberg ikke har spilt siden 11-0-sammenlagtseieren mot Fortuna i 8. delsfinalen. Da scoret den norske superspissen fire av målene i dobbeltoppgjøret.

Relatert