rockeskolen460 (Foto: Alex Iversen)
rockeskolen460 (Foto: Alex Iversen)

Første dag på Rockeskolen

Onsdag ankom supergitarist Ronni Le Tekrø Valdres sommersymfoni. Nå venter en surrealistisk sommer for ti gira klassisk-ungdommer.

Det var en forventningsfull og opplagt rocker som dukket opp på Fagernes til de første opptakene av Rockeskolen onsdag formiddag.

Eliten blant norsk klassisk ungdom var samlet på Fagernes denne uka, og det er herfra Le Tekrø skal ta med seg ti ungdommer til gården sin på Toten. Der skal de i løpet av fire intense uker forvandles til et ekte rockeband.

- Ingen scampi i hagen
- Oddsen for å finne en skikkelig rocker blant disse klassiske vidundrene er dårlig, men vi får se. Jeg gleder meg. Vi har jo feelingen for musikken til felles, og jeg kan garantere at det blir fire knallharde uker på Toten. Det blir ikke mye grilling av scampi i hagen på Oslo vest denne sommeren, sier rockegeneralen.

- Hva venter hos deg på Toten?

- Hos meg blir det pølse i lompe, og skikkelig rock’n roll på bygda. Jeg håper de ti ungdommene får en uforglemmelig og artig sommer sammen. Selv må jeg nok ta meg en lang ferie etterpå, sier en leende Le Tekrø.

- Redd Ronnie blir streng
Sondre Tideman Krogvold er 14 år, og den yngste av de ti deltakerne. Han har ikke noe ordentlig forhold til rock, og tror han kommer til holde seg til det klassiske, men gleder seg til å lære noe helt nytt.

- Ronni var en artig kar. Han hadde litt kjekke kommentarer. Men jeg er litt redd for at Ronni skal være streng hvis vi ikke lærer fort nok. Jeg tror ukene på Toten kommer til å bli kjempegøy. Jeg kjenner noen av de andre som er med litt fra før, og de er greie og fine å være sammen med.

Utfordrende produksjon
Produsenten for Rockeskolen, Arne Thoresen fra MTV Mastiff, beskriver den første dagen som surrealistisk, og som et logistisk helvete for produksjonsstaben.

- Ungdommene har allerede et fullpakket program under Valdres sommersymfoni, der de skal øve inne to store stykker som skal oppføres seinere i uka. Det er det hele festivalen her handler om. Det å presse inn tid til å gjøre opptak med våre deltakere, har vært en kjempeutfordring.

- Heldigvis gikk det over all forventing. Det logistiske kaoset i går endte opp med at eliten av norsk klassisk ungdom spilte
”Back in black” på klassiske instrumenter. Det ble en nesten magisk øyeblikk i sommersolen. Det å få ungdommer på 14 - 15 til å være så tente og gira, til tross for et så tett program, kan bare komme av at de henter energien sin fra rocken, smiler Thoresen.

100 prosent rock-konsentrasjon
Når produksjonen i helgen flytter til Toten, vil galskapen komme inn i mer ordnede former.

- På Toten vil vi få 100 prosent konsentrasjon rundt rockeskolen. Vi forsvinner inn i skauen, for så å komme ut som en fantastisk rose av et rock-produkt, i regi av Ronni Le Tekrø. Men også livet på Toten vil by på store ufordringer. For eksempel skal ti tenåringer dele bare ett bad, og vi vet ennå ikke hvor stor varmtvannstanken er, forteller en leende produsent.

Arne Thoresen synes det er vanskelig å spå hvordan utfallet av «Rockeskolen» blir.

- Jeg tør ikke spå. Til det har vi en for ustabil og gal rockerektor. Men jeg er trygg på at vi kan forvente mer galskap enn i den originale versjonen med Gene Simmons.

«Rockeskolen» vil bli vist på TV 2 Zebra til høsten.