KLAR FOR PL: Rodrigo blir Leeds dyreste spiller gjennom tidene. Foto: Leeds United
KLAR FOR PL: Rodrigo blir Leeds dyreste spiller gjennom tidene. Foto: Leeds United

Leeds bekrefter rekordsignering

Henter spansk landslagsspiller fra Valencia.

Rodrigo er klar for Leeds. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. Ifølge BBC er prislappen på omlag 300 millioner kroner. Det gjør angriperen til tidenes dyreste Leeds-kjøp.

– Jeg er veldig glad og spent. Dette er en viktig sesong for oss alle med klubben tilbake i Premier League, sier Rodrigo.

29-åringen har signert en fireårskontrakt med den nyopprykkede klubben. De seks siste sesongene har Rodrigo spilt for Valencia, der han står med 59 mål på 220 kamper. Spanjolen er blitt brukt som både ving og spiss.

Angriperen forteller at Leeds-manager Marcelo Bielsa var en av grunnene til at overgangen ble realitet.

– Marcelo Bielsa er selvsagt en av de beste trenerne for øyeblikket. Han har gjort viktige ting i forskjellige klubber og jeg gleder meg til å lære av ham.

– Kanonsignering
TV 2-ekspert Mina Finstad Berg har stor tro på nysigneringen.

– Det er en kanonsignering. Leeds får en erfaren spiss som har spilt fast på Valencia i årevis. Jeg tror han kan passe Bielsa veldig godt, og jeg syns det er en imponerende signering av dem. Det er ikke lenge siden Barcelona og Atlético Madrid prøvde å hente ham, sier TV 2s fotballekspert og -blogger.

Tidligere i uken bekreftet Valencia at Rodrigo kom til å forsvinne fra klubben.

Angriperen har også et kort opphold i Premier League bak seg. I 2010/11-sesongen var han på utlån fra Benfica til Bolton. Den gang ble det med én scoring på 17 kamper.

– Det var en fin erfaring. Jeg var veldig ung. Jeg er en annen spiller nå, en mye mer komplett spiller, sier spanjolen.

Får spille med flere landsmenn
Den offensive spilleren står med åtte landslagsmål på 22 kamper for Spania. Han scoret blant annet mot Norge i 2-1-kampen på Mestalla i mars 2019.

I Leeds får Rodrigo også spille sammen med landsmennene Kiko Casilla og Pablo Hernandez. Sistnevnte har også spilt i Valencia.

– Jeg sendte ham en tekstmelding i morges for å si hei, forteller Rodrigo.

I tillegg til angepsstjernen har Leeds også blant annet knyttet til seg den 20 år gamle keeperen Illan Meslier fra Lorient, samt 16-årige Joe Gelhardt fra Wigan, 18-årige Charlie Allen fra Linfield og en tredje utlånssesong for 23 år gamle Jack Harrison fra Manchester City.

Relatert