PLAGET: Egan Bernal sliter med en vond rygg.
PLAGET: Egan Bernal sliter med en vond rygg. Foto: Marco Bertorello

– Jeg har fortsatt smerter i ryggen

Egan Bernal kommer skadet inn i Tour de France.

Lørdag: Se Tour de France på TV 2 kl. 13.30

Egan Bernal (23) sliter fortsatt med ryggskaden som gjorde at han måtte bryte Criterium du Dauphiné.

– For å være ærlig har jeg fortsatt smerter i ryggen, selv om jeg er mye bedre enn jeg var i Dauphiné, sier Bernal på fredagens pressekonferanse.

– I Dauphiné hadde jeg store smerter. Det er bedre nå, men jeg håper at det blir enda bedre utover i Touren, fortetter han.

23-åringen har en lengdeforskjell på beina sine på nesten 1,5 cm. Hver år - når han begynner å kjøre løp - blir han stiv i rumpa. Underveis i Dauphiné forplantet problemet seg videre oppover ryggen.

Bernal er, sammen med Jumbo-Vismas Primoz Roglic, den store favoritten i årets Tour de France. Colombianeren vant rittet i 2019.

Ineos-sjef Dave Brailsford forteller at Bernal er lagets klare kaptein, selv om fjorårets Giro-vinner Richard Carapaz kom inn på laget i siste liten.

– Egan vant i fjor og fortjener å være lederen. Han er en flott rytter og veldig moden for alderen. Vi kommer til å støtte Bernal 100 prosent, sier Brailsford.

Jumbo-Vismas «drapsveps» ga Ineos en skikkelig tankevekker underveis i Critérium du Dauphiné. Også Bernal lot seg skremme.

– Det er et virkelig sterkt lag. De er blant favorittene til å vinne rittet. Roglic har vært den sterkeste rytteren de siste rittene. Han fløy oppover fjellene i Dauphiné. Vi må passe på han og Dumoulin, sier Bernal.