– Følte meg tvunget til å dra

Skiskytter Vetle Sjåstad Christiansen (28) trosset reiseanbefalinger og dro på høydesamling med kjæresten.

Vetle Sjåstad Christiansen er i Lavaze cirka 1800 meter over havet i Italia, ikke langt fra Cavalese hvor Tour de Ski avsluttes og hvor det er målgang på Marcialonga.

– Det er strenge smittevernsregler her i Italia. Vi går med munnbind stort sett overalt, eneste gangen jeg ikke bruker munnbindet er vel når jeg trener. Fram og tilbake til trening og til butikken så er det på med munnbindet, forklarer Sjåstad Christiansen.

– Du ignorerte reiseanbefalinger - og dro?

– Ja, med det rennprogrammet vi har foran oss med VM i høyden til vinteren og OL året etter i Bejing, også det i høyden, og med de strenge høydehusreglene vi har i Norge, så følte jeg meg tvunget til å dra. Jeg trenger det, og jeg blir såpass mye bedre av hver hardøkt i høyden. Så skal jeg gidde å satse på skiskyting, så må jeg gjøre det ordentlig. Derfor dro jeg!

I utgangspunktet skulle Geilo-løperen ha med seg en kompis, men han ble syk rett før avreise, så da ble kjæresten, Ingvil Ahlsand, med.

– Hvordan har oppholdet vært så langt?

– Veldig bra, Lavaze er en vakker fjellplass. Hit drar også mange på vinterstid. Plassen har fått både ny rulleskibane og skytebane. Treningsforholdene er topp!

– Hvor lenge blir du?

– Jeg er vel omtrent midtveis i oppholdet og skal hjem om en og en halv uke.

– Og da blir det rett i karantene?

– Jeg er litt inspirert av Karsten Warholm, så jeg kommer nok til å ilegge meg selv ti dagers karantene - uavhengig av om og Italia og Tyskland er røde eller gule. Ikke bare med tanke på egen sikkerhet, men av hensyn til andre. Det synes jeg er riktig og viktig når man drar utenlands i disse tider.

Relatert