Kurtovic tilbake på beina etter marerittet

– Jeg vet ikke hvor jeg hadde vært uten familien, sier Marinko Kurtovic etter sykdomsplagene som satte ham helt ut i vinter.

ØIF Arendals trener Marinko Kurtovic ble slått ut av en infeksjon etter en hofteoperasjon i vinter.

Etter mange uker med antibiotika, og flere måneder i karantene, er han nå klar til seriestart.

– Det kjennes både befriende og litt rart ut, for nå har jeg vært borte fra håndballen i mange måneder, og så skal vi plutselig spille om poeng, sier Kurtovic.

Se ØIF Arendal - Halden på TV 2 Sport 2 og Sumo onsdag kl. 19.10!

ØIF Arendal, som ønsker å utfordre Elverum om seriegullet, tjuvstarter serien med å ta imot Halden hjemme onsdag.

Kurtovic leder laget i obligatorisk kamp for første gang dette året.

– Planen var at jeg skulle operere to hofter som jeg har slitt med. Det skulle gjøres i januar da klubbene hadde spillefri på grunn av EM. Så skulle jeg være tilbake i februar, men da kom det en infeksjon som satte meg fullstendig ut, forteller Kurtovic.

Treneren måtte gjøre en ny operasjon. Etter operasjon og infeksjon kom korona. For en diabetiker med infeksjon ble det ekstra tøft.

– Det ble smell etter smell. Det er tøft for en som er vant til å treffe mennesker daglig og jobbe med dem, som brenner for sporten, og plutselig er man ikke med på noe, sier Kurtovic.

– Jeg lå bare i senga på et mørkt rom med masse smertestillende. Jeg ble satt på en intravenøs antibiotikakur en halvtime fire ganger om dagen i seks uker.

– Nattesøvnen fantes ikke og det varte i måneder. Ikke så rart at det slo ut meg som person. Alt var trist.

– Og karantenen ble lang?

– Det er jo ti dagers karantene, men for meg var den på flere måneder.

– Tenkte du på at du kanskje ikke kom tilbake?

– Det var motivasjonen min hele tiden at jeg skulle komme tilbake. Det er en jævlig "attityd" og vilje innerst inne. Men hvis ikke mange gode folk og familien hadde hjulpet meg, vet jeg ikke hvor jeg hadde stått i dag, for mentalt var jeg veldig langt nede.

Kurtovic er gift med en sykepleier og har to barn i toppidretten som er vant til å stille opp og kjempe.

Datteren Amanda spiller i den ungarske toppklubben Györ og er en av gulljentene på landslaget. Sønnen William spiller fotball i Eliteserien for Sandefjord.

Nå er Pappa Kurtovic klar for et nytt håndballkapittel, men det blir i redusert stilling fra start.

– Jeg jobber i femti prosent stilling for øyeblikket, sier han.

– Femti prosent? Er ikke det rart for en håndballtrener som normalt jobber 150?

– Det heter femti prosent, så får jeg gjøre så godt jeg kan og ta det steg for steg. Det som er flott er at klubben støtter med ett hundre prosent hele tiden. Det hjelper veldig. Og nå er ambisjoner å vinne titler, og vi ønsker å slå Elverum litt på nesen.

– Hva er tøffest å slå. En kraftig infeksjon eller Elverum?

– Jeg tror infeksjonen er et knepp vanskeligere å slå, så Elverum er ingen ting når jeg tenker tilbake på den tunge tiden, sier Kurtovic.

Relatert