Lammefilet og reinsdyrsfilet surret i rømme

På Galdhøpiggen viser Wenche deg sine tips til et skikkelig godt måltid laget på stormkjøkken. Topp det hele med lune multer til dessert.

Wenche lager denne nydelige retten 2469 meter over havet.

Dette trenger du:

  • 700- 800 g lammefilet eller reinsdyrfilet
  • 2-3 finhakkede sjalottløk
  • Sopp (jeg brukte kantarell)
  • Smør
  • Salt, grovmalt pepper, timian og eventuelt knuste enebær eller 1-2 1-2 ts finrevet brunost
  • 2-3 dl seterrømme
  • Ca. 1 dl tyttebær

Tips når du skal lage mat ute:

Gjør klar alle råvarene hjemme og legg i egnet tett og ikke for tung emballasje. Rens soppen og løken. Bland salt, pepper, timian og eventuelt enebær og ha i en liten pose eller plastflaske (kjøp på apoteket). Ta med kniv en lett skjærefjøl, skje/rørespade.

Tilberedning ute i det fri:

Smelt smør i en stekepanne/liten gryte, tilsett løk og sopp og brun. Tilsett lamme/reinsdyrfilet, krydre med salt og krydder og brun videre i 2-3 minutter. Tilsett rømme og la alt surre i ca. 2 minutter. Smak til med tyttebær og eventuelt mer salt krydder og noen få korn brunt sukker. Server med brød.

Lune multer til dessert:

Varm/lun 3-4 dl multer og 1-2 dl eplemost, 1 bit vaniljestang, brunt sukker til passe smak. Server med en bit kvikklunsj eller søt havrekjeks.

Eller lag kremede multer. Smak til multer med sukker og vanilje og vend inn i pisket krem eller vaniljekesam.

Når du lager mat ute - Husk ta med alt avfall/søppel tilbake til der du startet.

Relatert