TILBAKE: Vidar Örn Kjartansson.
TILBAKE: Vidar Örn Kjartansson. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Derfor føler Vålerenga seg trygg på Kjartansson-retur til norsk fotball

Etter seks år vender den islandske storscoreren tilbake til norsk fotball.

Vidar Örn Kjartansson og Vålerenga ble etter det TV 2 erfarer tirsdag kveld enige om en avtale.

Onsdag formiddag vil ikke Vålerenga bekrefte at en avtale er i boks, men sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen bekrefter at han håper og tror at det hele går i orden.

– Jeg har selvfølgelig lyst til å si ja sånn på direkten. Helt til noe annet er bevist, så tror jeg det, sier Ingebrigtsen på spørsmål om han tror det ender med en avtale.

– Er det så sannsynlig at VIF-fansen har grunn til å ha store forhåpninger?

– Alle er vel blitt kjent med meg som en litt trust og moderat fyr, så å blåse opp og sprette champagnen er vel litt tidlig. Men sett den i alle fall kaldt, sier Jørgen Ingebrigtsen og blir møtt med latter av Dag-Eilev Fagermo.

Malmö og Hammarby ønsket storscoreren

Slik TV 2 forstår det, har det over tid vært Vålerenga og flere svenske klubber som kjempet om signaturen til spilleren som i 2014 banket inn hele 25 mål i Eliteserien for Vålerenga.

I tillegg til Vålerenga skal de svenske klubbene Hammarby og Malmö ha vært med i kampen om Kjartanssons signatur helt til det siste.

Mange har trodd at overgangsvinduet stengte i Sverige tirsdag kveld, men tidligere på kvelden opplyste det svenske fotballforbundet at klubbene får hente spillere ut hele september, skriver fotbolldirekt.se.

Onsdag formiddag får TV 2 likevel bekreftet at Vålerenga fortsatt føler seg trygge på at det ender i en avtale med Vidar Örn Kjartansson.

Det gleder i såfall VIF-sjef Fagermo.

– Kjartansson har en enormt bra "record" i Skandinavia. Han har i tillegg scoret mange mål i Sverige. Jeg skal innømme at jeg har sett mye til Kjartansson i det siste, og sett i forhold til hvordan vi spiller så tror jeg at han kan passe godt inn her, sier Dag Eilev Fagermo.

Han føler seg trygg på at han fortsatt kan være en av Eliteseriens beste spisser.

– Det kan ikke være sånn at vi henter en spiller som vi ikke tror kan det, sier Fagermo.

Vålerenga vil ikke uttale seg om kontraktslengde på Kjartansson, men Fagermo er klar på at en avtale kun ut årets sesong er lite aktuelt.

– Vi har Benjamin (Stokke) på kontrakt ut året, og Matti (Vilhjálmsson) sin kontrakt går ut til sommmeren. Så det er naturlig at vi ser på en spiss som skal være her over lengre tid, sier Fagermo.

Vil også ha Zekhnini

I tillegg til Vidar Örn Kjartansson håper Vålerenga å hente Rafik Zekhnini. Han er under kontrakt med Fiorentina, men har har den siste tiden trent med Vålerenga.

– Rafik og Fiorentina må finne ut en plan, så må vi melde oss på i bakkant av det, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Dag-Eilev Fagermo legger ikke skjul på at partene håper på en gjenforening om det lar seg ordne mellom Zekhnini og den italienske klubben.

Ifølge VIF-treneren har vingen gitt klar beskjed om at han ønsker seg til Vålerenga.

– Han har gitt meg sterke signaler på det. Hvis ikke hadde han ikke vært her. Vi driver ikke med veldedighet, sier Fagermo.

Ifølge Jørgen Ingebrigtsen er det spillerlogistikken til Vålerenga de siste årene som eventuelt gjør det mulig å hente Kjartansson og Zekhnini.

Blant annet fikk Vålerenga bra betalt da Sander Berge gikk til Sheffield United. Dessuten virker det som om Chidera Ejuke er i ferd med å bli solgt fra Herenveen. I såfall vil Vålerenga ha krav på en del prosenter der. På toppen av det melder Nettavisen at Vålerenga omsider er i ferd med å bli kvitt Felipe Carvalho.

– Er det snakk om en tung økonomisk investering å hente Kjartansson?

– Det får vi heller komme tilbake til når det skjer, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Kjartansson er kontraktsløs

Han vil i utgangspunktet ikke svare på når han håper på en avklaring der, men klarer ikke å holde masken helt.

– Forhåpentligvis blir det avklart i løpet av et par dager, sier han.

Vidar Örn Kjartansson har vært klubbløs siden han ble løst fra kontrakten med tyrkiske Yeni Malatyaspor på grunn av økonomiske problemer som følge av koronapandemien.

Siden sist han var i Vålerenga har islendingen spilt for Jiangsu, Malmö, Maccabi Tel Aviv, Rostov, Hammarby og Rubin Kazan i tillegg til den tyrkiske klubben.

Husker du denne? Daværende VIF-trener Kjetil Rekdal meldte at Kjartansson var Eliteseriens beste spiss da han ble solgt fra Vålerenga:

Relatert