KLAR: Midtbannebautaen Ulrik Saltnes (27) er klar for Bodø/Glimts første kvalifiseringskamp i Europa siden 2004.
KLAR: Midtbannebautaen Ulrik Saltnes (27) er klar for Bodø/Glimts første kvalifiseringskamp i Europa siden 2004. Foto: Fredrik Varfjell

– Jeg vet ikke engang hvordan navnet uttales

BODØ (TV 2): Førstkommende torsdag spiller Bodø/Glimt sin første kvalifiseringskamp siden 2004, men det er ikke alle lag man har full kontroll på.

– Vi har hverken hørt eller sett noe om det laget. Jeg skal ikke engang forsøke å uttale navnet, sier Ulrik Saltnes (27) få dager før Bodø/Glimt skal spille sin første kvalifiseringskamp i europacupene på 16 år.

Bodø/Glimt har tidligere spilt kvalifiseringskamper i Europa seks ganger, men aldri klart å komme seg gjennom nåløyet.

Ukjent motstander

Siste kamp de spilte i Europa var mot Besiktas hjemme på Aspmyra. Den gang scoret Runar Berg i 1-1-kampen. Nå er det nevøen Patrick Berg som skal forsøke å ta Glimt ut i Europa.

Nå er det mindre kjente Kauno Zalgiris som står på motsatt banehalvdel for Glimt torsdag kveld.

I dagene før kampen har Bodø/Glimt brukt tid på å bli kjent med laget. Når TV 2 møter Ulrik Saltnes inne på Aspmyra mandag, må han innrømme at han ikke besitter allverden av informasjon om laget fra Litauen.

– Vi er alle ekstra gira på videomøtet før kampen. Da får vi endelig se hvem de er. Jeg skal ikke forsøke å gjette på hvor de kommer fra en gang, for jeg tar nok feil, sier Saltnes med et glimt i øyet.

– Vi vet forhåpentligvis mer på torsdag, legger han til.

– Er det vanlig kamp eller tenker dere at dette er en europacupkamp?

– Nei, dette er en helt vanlig fotballkamp. Vi forbereder oss på vanlig måte, og har fokus på oss selv og vår prestasjon, sier han.

– Forhåpentligvis klarer vi å skape noe av det vi har klart tidligere denne sesongen, og da håper jeg at vi vinner, sier Saltnes til TV 2.

– Synd, trist og leit

Bodø/Glimt har hatt en forrykende sesong så langt, og er suverene serieledere. Supportere har kun fått følge laget via TV-skjermen, men midtbanekrigeren håper å kunne se folk på stadion om ikke altfor lang tid.

– Å ikke kunne ha en sjel på tribunen er selvfølgelig irriterende. Men vi kan ikke bruke energi på det dessverre.

– Det er synd, trist og leit at folk i Bodø og i regionen ikke har fått vært en del av det som har skjedd til nå, og det som skal skje framover, sier han.

– Fotball er ingenting uten folket. Jeg håper og tror det vil løsne snart, sier en optimistisk.

Enkeltkamper

På grunn av koronasituasjonen spilles det kun enkeltkamper i kvalifiseringen. Første kvalifiseringsrunde spilles torsdag 27. august. De neste rundene spilles 17. september, 24. september og 1. oktober.

For å ta seg inn i Europaligaen må Glimt og Rosenborg komme seg gjennom fire kvalifiseringsrunder, mens cupmester Viking går inn i andre runde og følgelig «bare» skal spille opptil tre kvalik-kamper.

Rosenborg møter islanske Breidablik på Lerkendal i sin første kvalik-kamp.

Relatert