Lars Arne Nilsen tar over Aalesund

Den tidligere Brann-treneren får jobben med å redde AaFK fra nedrykk i Eliteserien.

Tre uker etter at han ble avskjediget i Brann er Lars Arne Nilsen (56) tilbake i trenergjerningen.

Tabelljumbo

Nilsen tar over den ledige trenerjobben i Aalesund etter sparkingen av Lars Bohinen søndag. Dermed får strilen med en fortid i Hødd jobben med å redde Aalesund fra nedrykk. Han har signert en kontrakt ut 2023.

– Det er først og fremst kjekt å komme hjem. Jeg er vel egentlig sunnmøring. Jeg har bodd her i 20 år, så det var i alle fall en som var fornøyd med at jeg har kommet hjem, sa Nilsen på en pressekonferanse tirsdag.

Nilsen ledet Hødd til et sensasjonelt cupgull i 2012 før han tok over Brann i 2015. Han ledet bergenserne opp fra OBOS-ligaen og tilbake til toppsjiktet av norsk fotball. Brann tok både sølv og bronse i Eliteserien under Nilsens ledelse før fem år i Bergen tok slutt etter en svak start på inneværende sesongen.

– Det har vært ganske hektiske dager. Vi møttes i går. Det var full tenning på første møte. Jeg møtte en veldig sulten og motivert gjeng. Det var full tenning fra første sekund. Aalesund er en klubb med et enormt potensial. Sunnmøringer er spesielle folk. De har gjort store ting før.

Tangotrøyene stirrer for øyeblikket Obos-ligaen i hvitøye etter et en elendig start på sesongen. Kun sju poeng på 15 kamper og 46 baklengsmål er status for tabelljumboen. Det er ni poeng opp til trygg grunn etter halvspilt sesong.

– Har du virkelig troen på at det er mulig å redde plassen?

– Ja, det er mulig. Det er 45 poeng å spille om. Vi trenger kanskje litt over halvparten av dem. Alt er mulig. Så lenge vi har mulighet til det, så skal vi gå for det, sier Nilsen til TV 2.

Ekspertene samstemte

Blant TV 2s eksperter ble Nilsen pekt ut som den åpenbare kandidaten til å ta over i kjølvannet av helgens tap for Haugesund.

– Han vil på mange måter være den perfekte treneren for Aalesund. Han kan komme inn og få orden på det strukturelle, det defensive - som han gjorde med Brann da han kom inn. Noe mer åpenbart valg enn akkurat det klarer jeg ikke å se, mente tidligere Tromsø-spiss Ole Martin Årst.

– Er det noe Lars Arne Nilsen kan så er det å organisere lag defensivt og gjøre de vanskelige å spille mot. I Aalesund vil han heller ikke få de samme kravene i forhold til offensivt spill som i Bergen. Det ville vært et godt valg for Aalesund, mente tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp.

Også Mathisen var enig i at Nilsen er den mest naturlige kandidaten til å ta over etter Bohinen.

– Jeg tror Aalesund først kommer til å sjekke med Lars Arne Nilsen om han er interessert i jobben. Han er god på å organisere lag defensivt og vil nok kunne få laget til å fungere langt bedre som et kollektiv, enn hva de gjør nå, sa Mathisen.

Nilsen og AaFK får en god mulighet til å starte på oppturen allerede i neste serierunde. Da venter Start, som ligger på den andre nedrykksplassen, på bortebane.

Artikkelen oppdateres.

Relatert