SKADET: Maximilian Schachmann, her fullstendig utmattet etter seieren i Paris-Nice, kommer til Tour de France i en annen forfatning enn han hadde sett for seg.
SKADET: Maximilian Schachmann, her fullstendig utmattet etter seieren i Paris-Nice, kommer til Tour de France i en annen forfatning enn han hadde sett for seg. Foto: Alain Jocard

Starter Tour de France to uker etter kragebeinsbrudd

Maximilian Schachmann (26) krasjet med en bil forrige lørdag. Til tross for kragebeinsbrudd og manglende trening ble han tatt ut til Tour de France.

Tourmanager er tilbake - spill her!

Et skadeskutt Bora-hansgrohe-lag stiller til start i Nice førstkommende lørdag.

For da troppen til det tyske laget ble offentliggjort mandag, dukket navnene til Maximilian Schachmann, Emanuel Buchmann og Gregor Mühlberger opp i åttemannslaget. Schachmann krasjet med en bil under Lombardia rundt forrige lørdag, mens både Buchmann og Mühlberger veltet ut av Tour-generalprøven Critérium du Dauphiné.

I uttaket går det frem at den klatresterke trioen vil stille til start under helt andre forutsetninger enn planlagt.

Sammenlagthåpet knust?

Buchmann var kun 25 sekunder unna en pallplass i fjoråets Tour de France og lå på tredjeplass i sammendraget før han veltet ut av Dauphiné forrige uke.

Schachmann, som vant Paris-Nice tidligere i år, ble nummer sju under Lombardia rundt forrige helg til tross for å ha krasjet med en bil og pådratt seg et kragebeinsbrudd.

Nå gjenstår det å se i hvilken forfatning de stiller til start i Tour de France i.

– Vi har nødvendig stabilitet til i det minste å prøve. Han (Schachmann) har trent på veien igjen i noen dager, og alt går som forventet. Forberedelsene ble likevel avbrutt av denne skaden. Sykling handler ikke bare om å ha beina – resten av kroppen må også være i form, sier Jan-Niklas Droste i lagets medisinske team i en pressemelding.

Hovedpersonen selv takker laget for tilliten.

– Jeg ville selvsagt ønsket at omstendighetene var annerledes, men jeg er glad for at laget har tillit til meg på tross av skaden og har gitt meg muligheten til å kjøre Touren. Jeg har trent så bra som jeg har kunnet de siste dagene, og jeg håper at jeg er i stand til å ta del i rittet og håndtere smertene, sier Schachmann.

– Et bittert tilbakeskritt

Buchmann, som på papiret har det som skal til for å hevde seg i sammendraget, må trolig senke ambisjonene ganske mange hakk.

– Det har vært et bittert tilbakeskritt. Jeg trodde faktisk at Touren var over da jeg ikke kom meg opp etter fallet, men heldigvis var ingenting brukket, sier Buchmann.

– Det var skikkelig synd, fordi jeg var i veldig god form. Under Dauphiné var jeg den sterkeste i fjellene bak Roglic sammen med Pinot.

Til tross for tilbakeslagene stiller Bora-hansgrohe-laget som vanlig med en kjent og seiersvant herremann. Peter Sagan må alltid regnes med. Den tidligere verdensmesteren har muligheten til å vinne sin åttende grønne trøye.

Bora-hansgrohe-laget til Tour de France: Emanuel Buchmann, Peter Sagan, Daniel Oss, Lennard Kämna, Felix Großschartner, Lukas Pöstlberger, Gregor Mühlberger, Maximilian Schachmann

Relatert