Video av politiskyting i USA vekker reaksjoner

En video som viser at amerikansk politi skyter en afroamerikansk mann, har vakt sterke reaksjoner i USA.

Politiet i Kenosha opplyser i en pressemelding at politibetjenter har vært involvert i en skyteepisode i forbindelse med en utrykning til en hendelse på en privat adresse.

Hendelsen skjedde søndag i Kenosha i den amerikanske delstaten Wisconsin.

Mannen som ble skutt av politiet er identifisert som Jacob Blake. Han ligger hardt skadd på sykehus.

Video

En video som er postet på Twitter viser hvordan Blake går rundt en bil mens to politibetjenter følger etter. Minst én av de to peker på ham med et håndvåpen.

Blake åpner døren til førersetet og lener seg inn i bilen. En av politibetjentene holder ham fast i overdelen han har på seg, hvorpå man kan høre flere skudd.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det syv skudd som blir avfyrt. Det er uklart ut fra videoen om det kun er en av politibetjentene som avfyrer skudd.

Vitner som Kenosha News har snakket med forteller at Blake forsøkte å avslutte en slåsskamp, og at politiet først prøvde å bruke elektrosjokkvåpen mot ham. Det skriver Washington Post.

Ifølge Kenosha News ble Blake skutt foran barna sine. Justisdepartementet i Wisconsin skal etterforske skyteepisoden, opplyser politiet.

Folk samlet seg på kvelden i området der Blake ble skutt søndag 23. august.
Folk samlet seg på kvelden i området der Blake ble skutt søndag 23. august. Foto: WDJT-TV via AP

Protester

Wisconsins guvernør Tony Evers er blant de som har uttalt seg om hendelsen.

– Vi har ikke alle detaljene ennå, men det vi vet sikkert, er at han ikke er den første svarte mannen eller personen som har blitt skutt eller skadd eller nådeløst drept av individer i politiet i vår delstat eller vårt land, skriver han blant annet på Twitter.

Sent søndag kveld opplyste politiet på Twitter at de hadde innført portforbud i byen frem til klokken syv mandag morgen, men timer etter hendelsen samlet folk seg på stedet der Blake ble skutt.

Ifølge Washington Post ble det påført skader på flere politibiler.

Relatert