Warholm får koronasikker parkeringsplass for bobilen

Det spares ikke på sikkerhetstiltakene rundt Stockholms Diamond League-stevne i friidrett. Storstjernen Karsten Warholm er blant dem som får spesialbehandling.

På vei til Stockholm snakket Warholm med TV 2. Han viste frem fasilitetene og snakket om en viss frustrasjon etter det gode løpet i Monaco.

Se video fra bobilen øverst!

Amalie Iuel er også med i bobilen.
Amalie Iuel er også med i bobilen.

Nå Warholm er på plass i Stockholm før søndagens løp. Han trekkes fram som en av de mest forsiktige deltakerne av turneringsdirektør Jan Kowalski i et intervju med Aftonbladet.

– Ja, men nå har vi ordnet en parkeringsplass for ham så han skal slippe å reise noen lengre strekninger og møte på folk, sier Kowalski.

De øvrige deltakerne skal bo på et eget hotell der de skal koronatestes. Warholm dropper dette hotellet og har i stedet leid en bobil for transport fra Norge til Sverige og hjem. Han skal også overnatte i bobilen. Den er nå parkert utenfor stadion.

– Da jeg var yngre, var jeg med familien og campet i Sverige. Nå får jeg sjansen til å gjøre det igjen, sier han til SVT i et intervju gjort via Skype.

Warholm tar ingen sjanser på å bli covid-19-syk og dermed risikere nedsatt lungekapasitet som følge av det.

Trygt

Arrangøren i Stockholm har innført strengere regler enn det svenske samfunnet ellers har, for å overbevise utøverne om at det er trygt å komme.

– Vi gjør det vi kan for å skape en trygghet for de aktive, sier Kowalski.

De norske løpebrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen er alle på startlistene til 1500 meter i Stockholm. Ingebrigtsen-brødrene har imidlertid valgt å bo på utøverhotellet, ifølge Aftonbladet.

Øvrige norske deltakere i Stockholm: Sondre Guttormsen (stav), Amalie Iuel (400 meter hekk) og Ola Stunes Isene (diskos).