Antonio Conte kan være ferdig i Inter

Antonio Conte (51) sår tvil om egen fremtid i Inter. Nå venter møter med klubbledelsen.

Finaletapet for Sevilla i Europaligaen fredag kveld kan ha vært siste gang Antonio Conte ledet Inter.

Etter kampen uttaler Conte at han skal i møte med klubbledelsen.

– Jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å være Inter-trener neste sesong. Vi skal komme frem til en avgjørelse. Inter må planlegge fremtiden med eller uten meg, sier Conte til italienske Sky Sport.

Allerede på tampen av Serie A-avslutningen ble det spekulert i om Conte kunne være ferdig som Inter-trener etter Europaliga-sluttspillet.

Conte takker for muligheten

Mange har tolket intervjuet etter finalen som en avskjed med Inter.

– Du vet ikke hva jeg mener. Jeg skal si hva jeg mener når jeg har roet meg og tiden er riktig. Det er viktig at dette blir gjort i harmoni. Uavhengig av alt, var det en positiv erfaring å være Inter-trener, og jeg vil takke dem som har gitt meg muligheten, sier Conte.

Tidligere Milan- og Juventus-trener Massimiliano Allegri skal ifølge italienske rapporter være høyaktuell som ny Inter-trener om Conte drar.

– Det har vært noen situasjoner denne sesongen som jeg ikke har likt. Jeg har en familie, og jeg må finne ut av om fotball eller familien er førsteprioritet. Noen situasjoner har påvirket familien min. Alle har sine grenser. Jeg må finne ut av hvor mine grenser går. Jeg må finne ut av situasjonen, og det er uten bitterhet fordi jeg vil være takknemlig for å ha fått sjansen i Inter. På en annen side har det vært veldig tøft, sier Conte, som tidligere har ledet blant andre Juventus, Italias landslag og Chelsea.

Presidenten roser Conte

Inter-president Steven Zhang virker fornøyd med arbeidet til Conte. I ligaen endte Milano-klubben bare ett poeng bak serievinner Juventus.

– Spillerne og støtteapparatet fortjener litt hvile. Den nye sesongen starter snart, og i løpet av de neste dagene skal vi planlegge fremtiden, men mentaliteten vår endres ikke. Vi ønsker å fortsette å vinne. Det har ikke fungert nå, men vi vil prøve igjen neste sesong, sier han til Sky Sport.

– Det viktigste er å fortsette å vokse, for fremtiden er lys. Conte og støtteapparatet gjør en god jobb, fortetter Zhang.

Ifølge Gazzetta dello Sport kommer Zhang og Conte til å møtes mandag.

Inter har ikke vunnet et eneste trofé siden Coppa Italia-triumfen i 2011.

Relatert