Lukaku fra helt til synder på 70 minutter: – For et drama!

Sevilla vant Europaligaen for sjette gang. For Romelu Lukaku og Inter ble det en dyster kveld.

Sevilla - Inter 3-2 (2-2)

Se Lukaku-selvmålet i sammendraget i vinduet øverst!

For en finale det ble mellom Sevilla og Inter denne fredagskvelden. Romelu Lukaku åpnet ballet med 1-0 etter fem minutter, men Sevilla slo tilbake. Til pause sto det 2-2 på RheinEnergie Stadion, og stillingen holdt seg til det 74 minutt.

Så kom vinnermålet for spanjolene – på verst tenkelige vis for Inter og Lukaku.

Et brassespark fra Diego Carlos så ut til å gå til side for mål, men Lukaku strakk ut foten for å stoppe ballen. Det gikk ikke slik han ville og ballen gikk i mål. Inter klarte ikke å slå tilbake, og Sevilla vant 3-2 etter selvmål av Lukaku.

– For en fotballkamp, for et drama, sier TV 2s kommentator Nils Johan Semb.

– Det spiller ingen rolle hvor god han har vært. Når du kommer til en finale handler det kun om én ting og det er å vinne. Han kommer til å huske, og han kommer til å se på den ballbanen der til den dagen han dør og forbanne den refleksen, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

Mens Sevilla-spillerne hadde tårer i øynene av glede etter kampen, betydde Inter-spillernes tårer noe helt annet.

– Dette var Inters store mulighet. De har altså ikke vunnet et europeisk trofé siden 2010. De har ofte vært nesten-laget som har kommet til kort helt på målstreken. Denne gangen tenkte man at de hadde tidenes mulighet, men skulle ikke lykkes denne gang, heller. Istedenfor er det Sevilla som nok en gang triumferer, sier TV 2s fotballekspert Mina Finstad Berg.

Delte trofeet med sine avdøde lagkamerater

Sevilla-kaptein Jesús Navas var fremdeles blank i blikket da han entret intervjusonen etter å ha løftet pokalen sammen med lagkameratene.

– Hele spillergruppen fortjener dette. Vi har kjempet i hele år. Vi har kjempet oss gjennom problemene våre dag for dag. Vi fortjener det, fordi vi står opp og jobber på hver dag. Vi nyter fotballen vi spiller, sier Navas.

Han benyttet sjansen til å dele trofeet med to av sine avdøde lagkamerater, Antonio Peurta og José Antonio Reyes.

– Det å få løfte trofeet som kaptein for mitt Sevilla, for alle disse menneskene, Antonio Puerta, José Antonio Reyes, for min gudfar, som gikk bort, og for min bestefar. For alle disse, de fortjener det.

Sevilla-sjefen gjorde én endring – fikk betalt

Etter de første 45 minuttene var det nok ikke bare spillerne som trengte en pust i bakken, for det gikk fort i svingene og kampen tok fyr allerede etter drøye to minutter. Romelu Lukaku ble felt av Diego Carlos og Inter fikk straffe. Den tok Lukaku ansvar over selv og sendte Inter i ledelsen.

Men Inter rakk nesten ikke å tenke seg om før spanjolene svarte. Syv minutter tok det før Luuk de Jong headet inn utligningen.

Julen Lopetegui hadde gjort én endring på laget som slo ut Manchester United og det var de Jong inn for Youssef En-Nesyri. Det valget lønnet seg, for etter halvtimen spilt satte de Jong inn sin andre for kvelden og hadde snudd kampen for Sevilla.

– Det er utrolig. Vi spilte så bra som et lag, og vi har jobbet sammen som et lag og en familie gjennom hele turneringen. Det hadde ikke noe å si hvilken motstander som kom på banen, vi kjempet hardt og det kunne du også se i denne siste kampen. Jeg scoret to på hodet og det var en fantastisk følelse for meg, sier de Jong etter kampen.

– Jeg synes det er utrolig kult å se en spiller som Luuk de Jong, som har slitt mye denne sesongen, og bare griper muligheten så voldosmt i en finale. To nydelige scoringer, mener Finstad Berg.

Det endret seg fort etter kampens første scoring, og det endret seg enda fortere etter de Jong satte inn 2-1. To minutter tok det fra den scoringen til Diego Godín utlignet til 2-2 og det stod igjen likt i finalen.