Knut sperret opp øynene – men ikke sikkert dette er ulovlig

UP-sjefen: – Løsningen er nok ikke å anbefale.

Det finnes mange måter å løse forskjellige transportbehov på. Noen er helt klart mer kreative enn andre...

Knut Pedersen fra Sande i Vestfold sperret opp øynene opp da han kom over denne ekvipasjen nylig.

– Jeg var på vei til Tjøme, da jeg passerte denne karen ved Borgheim på Nøtterøy. Jeg måtte bare stoppe på neste busslomme og ta en filmsnutt. De lange materialene var knyttet fast på taket med tau gjennom «kabinen». Han som kjørte så veldig fornøyd ut der han satt, og hadde tydeligvis funnet en effektiv løsning på sitt transportbehov. Man kan jo lure på hva som blir det neste – får du hengerfeste på slike doninger? Snøplog??? Litt morsom var den, og egentlig var det vel ikke så farlig transport, siden farten er lav på en gang/sykkelvei. Men helt «innafor» er det vel kanskje ikke likevel, undrer Knut.

Her ble det bråstopp for Tesla-transporten

– Honnør til kreativiteten

Broom tok en liten telefonrunde for å finn hva andre mener om transportløsningen. Seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk krediterer sjåføren for stor kreativitet:

– Jeg kan ikke sånn uten videre se noen særregler som faktisk forbyr en slik løsning, men den stemmer nok ikke helt med Veitrafikklovens paragraf 3 når det gjelder aktsomhet og sikkerhet. Faren er jo også til stede for at det kan oppstå problemer når man møter og skal passere gående eller syklister, ikke minst når man skal svinge med så lange utstikk både foran og bak.

– Slik sett er det vel ikke den smarteste løsningen. Honnør til kreativiteten til å finne løsninger for å klare seg selv, man kanskje burde man ha valgt en annen transportløsning. I det minste burde utstikkene foran og bak vært merket, sier Johansen.

Transporten gikk med liv og lyst, den...
Transporten gikk med liv og lyst, den...

– Ikke å anbefale

Heller ikke UP-sjefen ser på dette som noe voldsomt lovbrudd:

– Nei, det eneste dette kan komme noe i konflikt med, er paragraf 3 og kravene til hensynsfullhet, aktsomhet og forsiktighet, sier UP-sjef Steven Hasseldal til Broom.

– Vedkommende er å anse som gående, og blir sett på som en gående som bærer planker. Transportformen krever stor varsomhet, og spesielt når ekvipasjen skal svinge kan det være risikabelt med lange utstikk fra taket. Det ser rett og slett ikke så veldig klokt ut, og løsningen er nok ikke å anbefale, sier UP-sjefen.

Se video av "plankekjøringen" øverst i denne artikkelen

På vei hjem med denne lasten ble han oppdaget av politiet

Video: Dette må du få bort før det gjør skade på bilen