VIF banket erkerivalen og befestet tabelledelsen

LSK-HALLEN (TV 2): Serieleder Vålerenga står med åtte strake kamper uten tap etter at de vant 3-1 borte mot erkerivalen LSK Kvinner lørdag.

LSK Kvinner - Vålerenga 1-3

Siden 3-2-tapet i sesongdebuten borte mot Sandviken, har ikke Jack Majgaards kvinner tapt i Toppserien.

Borte mot serietreer LSK Kvinner i toppkampen lørdag var aldri blåtrøyenes sterke poengrekke truet.

– Dette er den beste seieren på veldig mange år for min del. Endelig slår vi LSK, og det gjør vi veldig fortjent. Det er sjukt digg, gliste Andrine Tomter til TV 2 etter kampen.

Hun mener dette, som var seriens niende runde, var den første kampen der VIF fikk ut potensialet som ligger i laget.

– Det har vært mye nytt, men i dag så det ut til å løsne.

– Skal dere dytte LSK ned fra tronen nå?

– Det er det som er planen, ja. I dag viser vi at vi kan gjøre det. Vi er mye bedre enn dem. Men det er en lang sesong, så vi må holde helt ut.

LSK-trener Hege Riise erkjente at laget hennes slapp inn for enkle mål.

– Da bli vi shaky og klarer ikke å etablere noe offensivt spill. D>et skal vi jobbe med mot neste kamp.

LSK har mistet flere sentrale spillere før denne sesongen. Det preger dem.

– Det var ventet at Toppserien ville bli jevn i år. Det tar tid å komme tilbake når man har mistet så mange spillere som det vi har, sier Riise.

Svak start

Etter en sjansefattig halvtime preget av mange unøyaktigheter hvor ingen av lagene klarte å spille seg til de store målsjansene, sendte midtstopper Ingibjörg Sigurdardottir bortelaget i ledelsen.

Kaptein Sherida Spitse banket inn en lav og hard corner, og etter litt klabb og babb havnet ballen i føttene til midtstopperen. 22-åringen vendte på femøringen og pirket inn 1-0 via stolpen på kampens første sjanse.

Brøt "førsteomgangspøkelset"

Vålerenga har tidvis i sesonginnledningen slitt med å levere gode førsteomganger, men to minutter før pause doblet VIF ledelsen.

Venstreback Andrine Tomter lobbet gjennom Synne Jensen alene på venstrekanten med Ina Gausdal, før sistnevnte dro seg innover i sekstenmeteren og forsøkte å curle i lengste hjørne, men Gausdal fikk blokkert i første omgang.

Blokkeringen trillet imidlertid ut like utenfor sekstenmeteren før Dejana Stefanovic prøvde lykken og hamret inn 2-0 i venstre hjørne utagbart for LSK-keeper Ida Nordstrøm på kampens andre mulighet.

Effektive VIF

Like etter sidebytte kunne Isabell Bachor utliknet for vertene, men 37-åringen klarte ikke å styre avslutningen fra åtte meter mellom stengene.

Istedenfor fjernet Rikke Madsen all tvil 20 minutter før slutt da hun fastsatte sluttresultatet til 3-0.

Midtstopper Sigurdardottir slo hardt og langt mot et høytstående LSK forsvar. Dermed var danske Madsen alene med Lillestrøms sisteskanse, og 23-åringen gjorde ingen feil og lobbet inn 3-0.

LSK hade en enorm sluttspurt. På overtid betalte det seg med en scoring til Sophie Haug.

Relatert