Kjørte i over 200 km/t, og hadde 40.000 kroner i bilen

TRONDHEIM (TV 2): Petter Northug innrømmer at han kjørte i over 200 km/t i 80-sone, samtidig som han filmet seg selv. I tillegg fant politiet 40.000 kroner i kontanter i bilen.

Torsdag i forrige uke ble Northug stoppet av politiet i 168 kilometer i timen i 110-sonen. Politiet mistenkte ruspåvirket kjøring, og tok spyttprøve og blodprøve på stedet. Senere fant de kokain i hans leilighet.

Fredag møtte Northug pressen. Den tidligere skistjerna innrømmer de kjente forholdene, og forteller at han kjørte i over 200 kilometer i timen.

– Jeg var også dum nok til å filme det, innrømmer Northug. Politiet er nå i besittelse av videoen.

Han hadde også 40.000 kroner i kontanter liggende i bilen.

Nekter for at han kjørte ruset

Northug var på Trysil for å være innstruktør på en skiskole i dagene før han ble tatt av politiet. Han sier at han festet tirsdag og natt til onsdag, og at han da drakk alkohol og tok kokain.

En kromrygget Northug fortalte at han har hatt et rusproblem siden han la opp. Han erkjenner at han oppbevarte omlag 10 gram kokain i sin leilighet, men han hevder han at han ikke var ruset da han ble stoppet av politiet.

Onsdag skrev VG at spyttprøven var positiv, men en slik prøve kan gi falske positive og falske negative resultater. Først om noen uker vil politiet få svar på blodprøven.

Northug hevder han er glad for at han ble tatt av politiet. Nå er han innstilt på å motta hjelp for det han beskriver som et alvorlig rusproblem.

40.000 i vekslepenger

Politiet fant også 40.000 kroner i kontanter i bilen til Northug.

Skistjernen hevder kontantene stammer fra en ferie i utlandet.

– Det var noe jeg vekslet fra euro til norske kroner etter en ferie i Spania, sa Northug.

Han ønsker ikke å gå inn på hva han hadde tenkt til å bruke pengene på, men erkjenner at det er en stor sum å frakte i kontanter.

Kan havne bak lås og slå

Om Petter Northug skulle bli funnet skyldig i forholdene han er siktet for, kan han potensielt vente seg fengselsstraff.

På pressekonferansen fredag kom det fram at han har kjørt i 200 kilometer i timen, mer enn dobbelt av den gjeldene fartsgrensen på 80 km/t, og langt mer enn det han kjørte i da han ble tatt av politiet.

En slik fartsovertredelse vil øke sjansen for at skiprofilen må sone straffen i fengsel. Det vil også være skjerpende at han tidligere er dømt for ruspåvirket kjøring.

I 2014 ble Petter Northug dømt etter å ha kjørt og kollidert, med en promille på 1,65. Da ble han dømt til 50 dagers fengsel, men han sonet straffen med fotlenke.

Eksperter TV 2 har snakket med mener at farten han kjørte i er det forholdet som retten vil vurdere som mest alvorlig fordi det setter andres liv i fare.

Northug sier han er forberedt på å ta ansvar for det han har gjort.

Relatert