Conte til TV 2: – Han er veldig rask til tross for vekten

Ett år etter beskyldningene om overvekt er Romelu Lukaku blant Europas heteste spisser.

Fra kl. 20.00: Se Sevilla-Inter på TV 2 eller Sumo.

23 mål på 36 kamper i Serie A. To mål på fem kamper i Champions League, og seks mål på fem kamper i Europaligaen. Romelu Lukakus statistikk etter overgangen fra Manchester United snakker for seg selv.

Da han ble hentet til Milano, ble imidlertid vekten hans tema. Avisen Corriere dello Sport skrev at han hadde ankommet Inter overvektig med sine 104 kilo. I forveien hadde Manchester United-legenden Gary Neville også kritisert ham for å være overvektig. Det gjorde han på Twitter.

Selv slo 27-åringen tilbake på Instagram.

– Ikke verst for en tjukkas, skrev han over et bilde hvor han flekset magemusklene.

Skal ha blitt kalt et esel

Inter-trener Antonio Conte har hele tiden vært på Lukakus side. Da spissen hadde en av sine beste perioder rundt halvspilt sesong, svarte han dem som kort tid i forveien hadde vært skeptiske til Lukakus kvaliteter som fotballspiller – til tross for scoringer jevnt og trutt hele sesongen.

– Jeg hørte noen si at han var et esel. Jeg hørte alt mulig, og det var ikke engang så lenge siden. Det er enkelt å snakke ham opp nå. Jeg har alltid sagt at Romelu er en uslepen diamant som trenger å pusses litt, sa Conte da, ifølge Goal.

Fredag kveld setter mange sin lit til at belgieren skal senke Sevilla i Europaliga-finalen. Lukaku er i gnistrende slag, og har scoret fire mål på tre kamper på veien mot finalen i Köln. Conte er full av lovord om spissen.

Antonio Conte møtte pressen dagen før Europaliga-finalen mot Sevilla.
Antonio Conte møtte pressen dagen før Europaliga-finalen mot Sevilla. Foto: TV 2

– Han har rom for forbedring. Men jeg mener at han er en spiller som er veldig vanskelig å stoppe, sier Conte til TV 2.

– For han er veldig sterk fysisk, og kan være en typisk nummer ni ved å spille ham opp i boksen. Men samtidig, når han har rom å angripe i, løper han veldig fort til tross for høyden og vekten hans, fortsetter stjernetreneren.

– Det betyr at han er en komplett spiller. Og veldig vanskelig å stoppe, roser Conte.

Senest i semifinalen mot Sjakhtar satte Lukaku på turboen, parkerte forsvareren som prøve å henge på og satte ballen mellom beina på keeper.

– På grunn av størrelsen min, tror folk at jeg er en typisk stor fyr. Men jeg er ikke den typen. Jeg bør spille med fjeset mot mål. Det er da jeg er farlig, har Lukaku sagt tidligere, ifølge Goal.

Sendt til ernæringsfysiolog

Da beskyldningene om overvekt stod på, skrev den belgiske journalisten Kristof Terreur om vekten til Lukaku. Ifølge ham veide han 100 kilo som 16-åring da han spilte for Anderlecht, og omtrent det samme da han spilte for Everton noen år senere. Ifølge Transfermarkt er han 191 centimeter høy.

ESPN har tidligere skrevet om hvordan Conte og Inter skal ha tatt grep da Lukaku ankom Milano. De skal ha sendt ham til en ernæringsfysiolog, hvor det ble gjennomført grundige undersøkelser.

– Normalt sett har jeg et bra fordøyelsessystem. Jeg fordøyer alt veldig fort. Det er slik det har vært hele livet. Men det ernæringsfysiologen sa til meg, var at det hadde sluttet å funke, siteres Lukaku av ESPN.

Gjennom en tilpasset diett, skal han ha gått ned nærmere fem kilo på tolv dager. Og da fettprosenten til Inter-spillerne ble målt tidlig i september – noen uker etter overgangen – skal han ha hatt blant de laveste prosentene på laget.

– Jeg er bra nå. Kroppen min er i modus, sa Lukaku.

En rask og sterk Lukaku kan være nøkkelen mot Sevilla. Kampen ser du på TV 2 og Sumo fra kl. 20.00.