Sensommersalat med spekeskinke

Hemmeligheten til en god salat er å bruke noe sprøtt og noe mykt. Denne salaten bugner av norske råvarer og tre valgfrie dressinger.

Spekeskinke kan byttes ut med kokt skinke eller kylling. Nederst i artikkelen finner du oppskrift på saltkokte poteter.

Til 4 personer trenger du:

  • 12-16 poteter (antall avhengig av størrelse)
  • Tynne skiver spekeskinke og/eller spekepølse (kan byttes ut med stekt kyllingbryst)
  • Tomater
  • Reddiker
  • Slangeagurk
  • Lett kokte sukkererter
  • Paprika
  • Moreller eller melon i terninger
  • Ruccolasalat (bruk det du har tilgjengelig)

Dressinger - velg den du liker:

Bruk en stavmikser og kjør sammen og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitron.

Asiatisk smak:

Ca. 2 dl kesam, yoghurt eller lettrømme smakt til med finhakket gressløk/vårløk, ½ ts finrevet frisk ingefær, 1 ss mangochutney eller sweet chili.

Sennep og urtesmak:

Ca. 2 dl kesam, yoghurt eller lettrømme smakt til med finhakket persille eller andre urter, ravigottesaus eller sennep.

Urteolje:

Olivenolje, eventuelt 1 fedd hvitløk, diverse valgfrie grønne urter (bare kruspersille smaker også godt).

Saltkokte poteter:

Kok poteter i saltet vann. Hell av kokevannet, damp godt. Tilsett litt olivenolje, kun så lite at det smører seg rundt potetene. Dryss på salt og varm opp.

Relatert