Forleng sommeren med enkle grep

Sommerhytta-ekspertene deler sine beste tips til hvordan du får det fint innendørs.

På mandag hadde sesong fire av Sommerhytta premiere på TV 2 – seks måneder etter skjema. Interiørdesigneren og dommeren i programmet, Aina Sollie Steen, har gledet seg veldig til å se nettopp denne sesongen.

– Det er så mye vi ikke ser under innspilling, derfor blir det ekstra stas! Det er altså en så fin gjeng denne sesongen – jeg bare elsker alle sammen. De byr sånn på seg selv, ikke bare arbeids- og interiørmessig, men de er så fine personer. Jeg savner dem litt, sier hun til God morgen Norge.

Etter innspillingen savnet hun også kollega og blomsterdekoratør Finn Schjøll. Derfor bestemte hun seg for å «kick-starte» årets sommerferie hjemme hos han på Åsgårdsstrand.

I sommer besøkte Aina Sollie Steen sin kollega og venn Finn Schjøll.
I sommer besøkte Aina Sollie Steen sin kollega og venn Finn Schjøll. Foto: Henning Tunsli

– Det å se Finn i sitt element og den hagen hans, det var helt nydelig! Det ga meg så mye inspirasjon, forteller Sollie Steen.

Hjemme hos Finn Schjøll på Åsgårdstrand.
Hjemme hos Finn Schjøll på Åsgårdstrand. Foto: Henning Tunsli

Til middagen hadde Finn Schjøll plukket blomster fra egen hage og dekort bordet.

– Ikke kjøp blomster, oppfordrer Sollie Steen. Bruk det du har i egen hage, det har Finn lært meg.

Finn sitt beste blomstertips

Blomster-Finn bruker hortensiaen både inne og ute, som lever godt ute til og med til Innlandet.

– Lengre nord vil jeg anbefale å sette den krukker, sett det kjølig om vinteren – ikke i kuldegrader – og med mye lys. Da kan du ta den ut om våren og den vil leve i mange år, forsikrer Finn.

Ved å ta hageblomstene inn i krukker og vaser forlenger man årstiden. Sollie Steen foretrekker levende lys og lykter hele året, og anbefaler alle å finne frem stearinen for lengre kvelder.

– Om du ønsker en enkel forandring i stua, anbefaler jeg å skifte farge på putene. Med nye puter, hageblomster, lys og lykter, blir stuen som ny, forteller hun.

Plukk hageblosmter og sett de i vaser innendørs, slik som Finn Schjøll har gjort. Foto: Henning Tunsli

Relatert