Halvgrove pizzasnurrer

Disse pizzasnurrene er perfekte å ha med i matpakka og som tilbehør til supper og salater.

Denne oppskriften gir ca. 30 pizzasnurrer. De egner seg godt til frysing.

Tips:

Til de med melkeallergi, sløyf osten i fyllet eller bruk ost som tåles. Ønsker du å lage glutenfrie pizzaboller, halver oppskriften og bruk glutenfritt mel. Tomatsaus med skinkefyll kan erstattes med pesto.

Dette trenger du:

Deig:

  • 350 g grov sammalt hvete
  • Ca. 1 kg hvetemel (begynn med 900 g)
  • 50 g gjær (fersk gjær eller tørrgjær)
  • Ca. 9 dl fingervarm blanding av vann og melk (kan også bruke bare vann)
  • 2 ts salt
  • 1-2 ts honning eller sukker (kan sløyfes)
  • 1 dl flytende Melange (eventuelt flytende Melange uten melk)*

Tomatsaus:

  • ½ finhakket løk (kan sløyfes)
  • 2 ss flytende Melange*
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 finhakket paprika
  • 2 bokser knuste/hakkede hermetiske tomater
  • ½ ts sukker
  • 2-3 ts tørket oregano/pizzakrydder/basilikum
  • Salt, pepper
  • Finrevet hvit ost og eventuelt strimlet kokt skinke til fyll

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i en bakebolle til en kjøkkenmaskin. Smuldre i fersk gjær eller dryss i tørrgjær. Tilsett salt, honning/sukker og elt til en glatt deig, 8-10 minutter til deigen slipper bakebollen. Tilsett flytende Melange i en tynn stråle mens maskinen går. Når all Melangen er tilsatt, øk hastigheten og elt videre i 3-4 minutter. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca. 1 time.

Lag tomatsaus mens deigen heves. Surr finhakket løk i Melange i varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la en steke et par min før finhakket paprika tilsettes sammen med hermetiske tomater og krydder. Kok opp og la sausen trekke i minst 20-30 minutter uten lokk. Smak eventuelt til med mer krydder, salt, pepper og eventuelt 1-2 ts balsamicoeddik.

Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to. Klapp eller kjevle ut hver del til et rektangel ca. 30x40 cm.

Smør over tomatsausen, dryss over litt revet ost og eventuelt skinke. Rull sammen og skjær i tykke skiver og sett på bakepapirkledd stekebrett. Dryss over resten av den revede osten. Dekk til og la etterheve 40-45 minutter.

Stek i varm stekeovn 220 grader på midterste rille i 10- 15 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.

* Etter samarbeid med produktplassering.

Relatert