Melding om mulig militærkupp i Mali

Den norske ambassaden i Mali har sendt et sikkerhetsvarsel til nordmenn i landet om å utvise årvåkenhet etter meldinger om angrep på en militærleir.

Det pågår et mulig militærkupp utenfor Malis hovedstad Bamako, melder Reuters, som viser til sikkerhetskilder og et sikkerhetsvarsel fra Norges ambassade i landet.

Ambassaden har sendt ut en melding til nordmenn i landet.

I meldingen ber de nordmenn holde seg hjemme inntil situasjonen er avklart.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor TV 2 at de har varslet nordmenn i landet.

– Utenriksdepartementet er kjent med at det er en uavklart situasjon i Bamako, Mali, etter at det i morges ble meldt om angrep på militærleiren Kati utenfor Bamako. Ambassaden har kontaktet norske borgere i landet og oppfordret til å utvise årvåkenhet og holde seg hjemme inntil situasjonen er mer oversiktlig. Det er et fåtall nordmenn registrert bosatt i Mali, sier pressetalsperson Siri R. Svendsen.

En talsperson for militæret bekrefter overfor nyhetsbyrået at det har blitt avfyrt skudd på en militærbase i Kati, rundt 15 kilometer utenfor Bamako. Det er ikke gitt noen ytterligere informasjon om skuddene, skriver Reuters.

Vitner sier at maliske soldater har tatt militære offiserer som gisler, melder nyhetsbyrået AP.

Flere meldinger på sosiale medier går ut på at det har vært et mytteri i en militærleir i Kati, og at flere gisler er tatt, skriver NTB.