PÅ JAKT ETTER NY SEIER: Edvald Boasson Hagen håper å ta med seg nye etappeseirer hjem fra Frankrike.
PÅ JAKT ETTER NY SEIER: Edvald Boasson Hagen håper å ta med seg nye etappeseirer hjem fra Frankrike. Foto: Thibault Camus

Boasson Hagen klar for Tour de France - laget skal jakte på etappeseirer

Nordmannen er klar for sitt tiende Tour de France.

Det er ingen overraskelse, men tirsdag bekrefter NTT Pro Cycling at Edvald Boasson Hagen (33) er del av åttemannslaget som skal sykle årets koronautsatte Tour de France, som starter i Nice 29. august.

Dette er tiende gang Boasson Hagen skal sykle verdens største sykkelritt, og rudsbygdingen står med tre etappeseirer.

– Det er en stor ære å komme med på laget igjen og være i stand til å dra til Touren. Det er en av de største drømmene for en syklist, så det er et privilegium å få lov til å gjøre det igjen. Jeg kan knapt vente, sier Boasson Hagen i en pressemelding.

33-åringen er den mest meritterte Tour-rytteren på NTT-laget og liker presset å ha vunnet flere etapper tidligere medfører.

– Jeg liker det, men jeg tror laget sikter seg inn mot etappeseirer. Det inkluderer selvsagt meg så forhåpentligvis kan vi jobbe sammen mot det, sier Boasson Hagen.

De øvrige rytterne på laget: Ryan Gibbons, Giacomo Nizzolo, Michael Valgren, Roman Kreuziger, Michael Gogl, Max Walscheid og Domenico Pozzovivo.

Med et lag uten en tydelig sammenlagtrytter kommer NTT med ambisjoner om å vinne enkeltetapper og prege løpet på den måten - selv om både Pozzovivo og Kreuziger kan gjøre det greit i sammendraget.

– Det blir hovedfokuset vårt. Vår eneste fyr i sammendraget kan være Pozzovivo. Jeg vet at Roman ble nummer 16 i fjor, men vi må se det an siden mye kan skje før løpet. Fra start av kommer vi ikke til å ha noe fokus på sammendraget, men heller på etapper, sier sportssjef Bjarne Riis.

I de flate massespurtene er Nizzolo laget sterkeste kort, men Boasson Hagen vil få muligheter som så mange ganger før på hardere etapper. Lagsjef Douglas Ryder har allerede pekt ut flere gode muligheter.

– Dersom du ser på Tour de France 2020, så er det 2470 kilometer på 21 dager - ni flate etapper og tre fjelletapper. Så det vil være tolv muligheter for lag som vårt med de rytterne vi har valgt. Flere i den første uken: etappe én, tre, fem og sju er store muligheter for oss, og det er etapper vi vil fokusere på den første uken, sier Ryder.