Seiburgere for små og store

Disse smakfulle seiburgerne serveres i hamburgerbrød eller med poteter. Her bruker Wenche i tillegg tzatziki og tomater - velg det tilbehøret du liker best.

Til fiskeburgerne kan du velge hamburgerbrød/briochebrød, en ristet/stekt grov brødskive eller ovnsbakte små poteter. Potetene vender du i olje, salt og pepper og eventuelt friske urter. Stekes på 200 grader til potetene er møre.

Nederst i artikkelen finner du oppskrift på tzatziki og flere forslag til servering.

Dette trenger du:

  • Ca. 500 g seifilet (skinn og benfri)
  • 1 ½ ts salt
  • 1 ss potetmel
  • Ca. 1 ½ dl kald melk/vann
  • 2-3 ss finhakket hakket løk (kan sløyfes)
  • Pepper
  • ¼ ts malt muskat
  • Eventuelt finhakket gressløk eller vårløk

Slik gjør du:

Fisken og melken/vannet bør være iskald. Del fiskefileten i mindre biter. Kjør fisk og salt til en halvgrov masse i foodprocessor. Tilsett kald melk/vann i en tynn stråle mens maskinen går. Tilsett potetmel, pepper og eventuelt muskat og kjør sammen. Finsnittet gressløk tilsettes i den ferdige fiskefarsen før den formes til burgere. Form til 4 burgere og stek i smør/margarin i middels varm panne, 3-4 minutter på hver side.

Oppskrift tzatziki:

  • 5 dl gresk yoghurt eller tykk matyoghurt
  • ½ slangeagurk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • ¼ ts salt
  • 1 ss ekstra Virgin olivenolje
  • 1-2 ts sitronsaft
  • ½ ts sukker eller honning
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Fremgangsmåte: Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 minutter. Klem/press væsken ut av agurken. Bland agurken i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, eventuelt litt mer salt, olivenolje, sukker og mynte. La gjerne tzatzikien stå å trekke smak et par timer før servering.

Forslag til servering:

- Salatblader

- Poteter: Ovnsstekte, kokte eller potetmos

- Grov brødskiver (gjerne ristet/stekt og smurt med pesto)

- Tomatsalat