Seiburgere for små og store
Disse smakfulle seiburgerne serveres i hamburgerbrød eller med poteter. Her bruker Wenche i tillegg tzatziki og tomater - velg det tilbehøret du liker best.
Til fiskeburgerne kan du velge hamburgerbrød/briochebrød, en ristet/stekt grov brødskive eller ovnsbakte små poteter. Potetene vender du i olje, salt og pepper og eventuelt friske urter. Stekes på 200 grader til potetene er møre.
Nederst i artikkelen finner du oppskrift på tzatziki og flere forslag til servering.
Dette trenger du:
- Ca. 500 g seifilet (skinn og benfri)
- 1 ½ ts salt
- 1 ss potetmel
- Ca. 1 ½ dl kald melk/vann
- 2-3 ss finhakket hakket løk (kan sløyfes)
- Pepper
- ¼ ts malt muskat
- Eventuelt finhakket gressløk eller vårløk
Slik gjør du:
Fisken og melken/vannet bør være iskald. Del fiskefileten i mindre biter. Kjør fisk og salt til en halvgrov masse i foodprocessor. Tilsett kald melk/vann i en tynn stråle mens maskinen går. Tilsett potetmel, pepper og eventuelt muskat og kjør sammen. Finsnittet gressløk tilsettes i den ferdige fiskefarsen før den formes til burgere. Form til 4 burgere og stek i smør/margarin i middels varm panne, 3-4 minutter på hver side.
Oppskrift tzatziki:
- 5 dl gresk yoghurt eller tykk matyoghurt
- ½ slangeagurk
- 2-3 fedd hvitløk
- ¼ ts salt
- 1 ss ekstra Virgin olivenolje
- 1-2 ts sitronsaft
- ½ ts sukker eller honning
- 2 ss finhakket frisk mynte
Fremgangsmåte: Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 minutter. Klem/press væsken ut av agurken. Bland agurken i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, eventuelt litt mer salt, olivenolje, sukker og mynte. La gjerne tzatzikien stå å trekke smak et par timer før servering.
Forslag til servering:
- Salatblader
- Poteter: Ovnsstekte, kokte eller potetmos
- Grov brødskiver (gjerne ristet/stekt og smurt med pesto)
- Tomatsalat