BLIR KAMP: Norges Fotballforbund føler seg trygge på at landskampene neste måned blir gjennomført etter planen.
BLIR KAMP: Norges Fotballforbund føler seg trygge på at landskampene neste måned blir gjennomført etter planen. Foto: Stian Lysberg Solum

Røde land stanser ikke landskampene

Østerrike og Nord-Irland merket som rødt.

Allerede i september sparkes Nations League-fotballen i gang igjen for Norges del, men usikkerheten har hersket på grunn av korona-situasjonen.

Bedre ble det ikke av at motstanderlandene i kampene i september, Østerrike og Nord-Irland, så sent som mandag ble vurdert til røde land.

Men kamper blir det etter all sannsynlighet.

– Status er at vi forholder oss til det statsråd Bent Høie uttalte nylig, der han sier at de som lever av idrett vil få tillatelse til å reise, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund.

Til NRK uttalte nylig Høie at det vil bli sett på som en arbeidsreise dersom du må reise for å utøve idretten din.

– Dette gjelder jo da for nettopp røde land, og kombinert med den strenge UEFA-protokollen som venter oss, så planlegger vi utifra at kampene går som planlagt, sier Fisketjønn.

Alle må testes

I UEFA-protokollen, som ifølge Fisketjønn er på 32 sider, kommer det tydelig fram at samtlige spillere må testes før avreise.

Spillerne vil reise i charterfly og det er svært strenge begrensninger på hvem som får omgås hverandre. I praksis vil spillerne være i særdeles lite kontakt med andre mennesker i landet.

– Kan det bli aktuelt å spille kampene på nøytral bane om noe spesielt oppstår?

– Jeg tviler egentlig på det. Utgangspunktet er at alle kampene skal gå i landet til hjemmelaget. Men vi skal ha nytt møte med UEFA i morgen, og da håper vi å få klarhet i flere slike ting, sier Fisketjønn.

Norge skal møte Østerrike på hjemmebane 4. september. Tre dager senere venter Nord-Irland på bortebane i Belfast.