KNALLHARD: Bernie Sanders var knallhard i kritikken av Donald Trump natt til tirsdag.
KNALLHARD: Bernie Sanders var knallhard i kritikken av Donald Trump natt til tirsdag. Foto: Jim Watson

– Nero spilte fiolin da Romerriket brant. Trump spiller golf

Senator Bernie Sanders var knallhard mot president Donald Trump da han talte til Demokratenes landsmøte natt til tirsdag. Også Michelle Obama kritiserte presidenten.

Bernie Sanders talte også på møtets første dag. Han oppfordret velgere som støttet hans presidentkandidatur, og velgere som stemte på Republikanerne ved forrige valg, om å stille seg bak Biden.

I et utdrag fra talen sier Sanders at høstens valg er det «viktigste i landets moderne historie, og ber landet gå sammen om å beseire Donald Trump.

– Fremtiden til demokratiet står på spill. Fremtiden til økonomien vår står på spill. Fremtiden til planeten vår står på spill.

– Vi må samle oss for å slå Donald Trump og velge Joe Biden og Kamala Harris som vår neste president og visepresident. Mine venner, prisen for å svikte er for stor til å kunne forestille seg, sier Sanders, som beskriver valget som «det viktigste i moderne historie».

Vermont-senatoren takket alle sine støttespillere, og understreket at han vil fortsette å kjempe for det han stod for under valgkampen.

– Sammen har vi flyttet dette landet i en modig retning. Vår valgkampkampanje ble avsluttet for flere måneder siden, men bevegelsen fortsetter, og blir sterkere hver dag.

– La oss være tydelige, dersom Donald Trump blir gjenvalgt vil all framgang vi har hatt de siste årene stå i fare.

Sanders er klar på at de må «ta vare på nasjonen».

– Denne presidenten er ikke bare en trussel mot demokratiet, men ved å benekte vitenskap har han satt våre liv og helse i fare.

– Nero spilte fiolin da Romerriket brant. Trump spiller golf.

– Du kan rett og slett ikke fake deg gjennom denne jobben

Tidligere førstedame Michelle Obama talte også natt til tirsdag. Hun fremstiller Joe Biden som en person som forteller sannheten.

– Han vil fortelle sannheten og stole på vitenskap, sier Obama.

– Han kommer til å styre i regi av å være en person som har levd et liv som resten av oss kan kjenne oss igjen i, sier Obama videre.

Hun omtaler Biden som en meget anstendig mann som ledes av tro og som vil få landet bort fra økonomisk nedgang og ut av koronapandemien.

Obama kom også med stikk mot president Donald Trump. Den tidligere førstedamen sa at hun selv har sett vanskelighetene som følger med å være president på nært hold.

– Du kan rett og slett ikke fake deg gjennom denne jobben.

Obama sier Trump ikke har gitt landet det moralske lederskapet det har behøvd mens det møter krise på flere fronter.

– Hver gang vi ser til Det hvite hus for litt lederskap eller trøst eller stødighet, får vi i stedet kaos, splittelse, og en total mangel på empati.

– Trump er feil president for landet vårt

Obama var ikke nødig i kritikken av Trump, og sa at han er feil mann for jobben i et kritisk øyeblikk for landet.

– La meg være så ærlig og tydelig jeg kan. Donald Trump er feil president for landet vårt, sa Obama, og kritiserte Trumps håndtering av koronakrisen.

– Han har hatt mer enn nok tid til å bevise at han kan gjøre jobben, men han er åpenbart på dypt vann. Han kan ikke møte denne utfordringen. Han kan simpelthen ikke være den vi behøver at han er. Det er sånn det er, fortsetter hun.

Obama fortsatte med å understreke viktigheten av det kommende valget, og ba velgerne forstå viktigehten av å vinne over Trump i valget i november.

– Hvis dere tror ting ikke kan bli verre, tro meg, det kan de. Og det vil de, dersom vi ikke gjør en endring ved dette valget.

– Hvis vi skal ha noe håp om å ende dette kaoset er vi nødt til å stemme på Joe Biden som om livet vårt var avhengig av det.

Hun kom også med en appell til de som vurderer å stemme på en annen kandidat enn de to store under valget. Slike stemmer kostet Hillary Clinton dyrt i 2016.

– Dette er ikke tiden for å tilbakeholde stemmer i protest eller stemme på kandidater som ikke har sjanse til å vinne.