Magdi Ytreeide Abdelmaguid (t.v.) og Chirag Rashmikant Patel i Karpe er klare til sin største utfordring - og minste de neste to årene. Foto: Gitte Johannessen / NTB
Magdi Ytreeide Abdelmaguid (t.v.) og Chirag Rashmikant Patel i Karpe er klare til sin største utfordring - og minste de neste to årene. Foto: Gitte Johannessen / NTB

Nå skal Karpe dele ut penger: – Vi ga hverandre dette løftet for ni år siden

Karpe har startet med veldedighet.

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel utgjør duoen Karpe. På Instagram skriver de om et løfte de ga hverandre for ni år siden.

Kort fortalt handler dette løftet om at de vil gi penger til mennesker som trenger det mer enn dem.

Lager et fond

For et år siden ble det kjent at duoen kjøpte rettighetene til sin egen musikk. Dette skjedde etter en nesten ti år lang kamp.

«Hvis vi en eller annen gang i livet, mot alle odds, eier masterrettighetene til alle utgivelsene våre… så gir vi bort alt. Hele katalogen. Alle inntektene. For resten av livet og en god stund til. Det er arven vår.», skriver duoen på Instagram, og fortsetter:

«Løftet har også vært bensinen vår i møte med de som har lurt oss, utnytta oss eller stjålet fra oss. Vi er født i Norge. Vi har ikke jobba hardere, vi fortjener det ikke mer og vi har ikke gått fra 0 til 100. Ingen av oss vet engang hva 0 er. Foreldrene våre kom hit og vi fikk en sjanse. Å gi katalogen vår tilbake til mennesker som er i samme situasjon som de var, eller med et enda vanskeligere utgangspunkt, er full sirkel for Karpe.»

Dermed vil alle fremtidige inntekter som generes av at folk hører på Karpe-sanger, gå til «Patel og Abdelmaguid Foundation».

Deler ut penger årlig

Dette er et fond som årlig vil dele ut penger til små og store prosjekter som omhandler å bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere i verden.

nettsiden til fondet står det til en hver tid hvor mye penger som er samlet inn, blant annet ved at folk strømmer Karpe-musikk.

Rundt én time etter at Karpe delte nyheten på Instagram, var det samlet inn god over to tusen kroner.

I en tidligere versjon av denne artikelen opererte TV 2 med feil tall.

Relatert