TRE TIL SYKEHUS: Tre politibetjenter er sendt til sykehus med skuddskader etter en skyteepisode natt til mandag norsk tid. Ifølge politiet er de alle i stabil tilstand.
TRE TIL SYKEHUS: Tre politibetjenter er sendt til sykehus med skuddskader etter en skyteepisode natt til mandag norsk tid. Ifølge politiet er de alle i stabil tilstand. Foto: Andy Way

Tre politibetjenter skutt i Texas – gjerningspersonen har tatt gisler

Politiet forsøker nå å forhandle med personen som skjøt mot dem.

– Vi er på plass ved en skyting der flere Cedar Park-betjenter er blitt skutt i etterkant av at de rykket ut til en melding rett ved Natalie Cove, skriver politiet i Cedar Park sent søndag kveld norsk tid.

Ifølge politiet er tre politibetjenter blitt fraktet til sykehus med skuddskader. Tilstanden deres er stabil, opplyser politiet.

Cedar Park ligger i den amerikanske delstaten Texas, omtrent 40 kilometer nord for storbyen Austin, ifølge Fox News.

Barrikadert i hus

Ifølge politiet har gjerningspersonen barrikadert seg inne i et hus. Politiet opplyser klokka 00.22 norsk tid om at situasjonen fortsatt er pågående.

– Situasjonen er fortsatt veldig pågående, og vedkommende er ikke pågrepet, skrev politiet da.

Politiet har advart folk om å holde seg unna området.

Assisterende politisjef i distriktet, Mike Harmon, forteller at han har besøkt de tre betjentene som ble skutt på sykehuset.

– Takk til alle som har fortalt at de er bekymret, sier han.

Forhandler

– Hjertene våre er med politibetjentene som ble skadet mens de beskyttet Cedar Park i ettermiddag, sier Texas-guvernør Greg Abbot i en uttalelse.

Ifølge ABC7, forhandler politiet nå med personen inne i huset, som skal ha tatt tre personer, en mor, et barn og en annen person som gissel. Assisterende politisjef Harmon opplyste om situasjonen på en pressekonferanse tidlig mandag morgen norsk tid.

Ifølge Harmon ble betjentene beskutt da de ankom stedet.

– Vi ønsker å avslutte dette fredelig for alle involverte. Det er vårt mål, uttalte Harmon under pressekonferansen.

Ifølge den assisterende politisjefen har kjennskap til den aktuelle boligen fra tidligere av, uten at han ville gå i detalj på dette.