Politiet melder om flere russefester i Agder

Sent søndag kveld opplyser Agder-politiet om at det er to større ungdomsfester i distriktet. Ifølge politiet er det kommende russ som starter skoleåret med en fest.

Søndag kveld melder Agder-politiet om klager på to ungdomsfester i henholdsvis Kristiansand og Mandal. I førstnevnte var det mellom 50-70 ungdommer som hadde samlet seg med en skole.

Alle deltakerne, som politiet beskriver som kommende russ, løp fra stedet da politiet ankom.

– Melding om mye festbråk og høy musikk i området Budokka. Det skal også her være neste års russ som synes det er greit å starte skoleåret med å holde andre våkne, skriver politiet om festlighetene i Mandal.

Operasjonsleder Øyvind Hægeland forteller at støynivået fra festene er overveldende.

– De spiller virkelig høyt. Musikken dundrer gjennom telefonen, selv om de som ringer inn til oss har lukket vinduet, sier han.

– Mange av de som ringer inn er fortvilet, ettersom barna ikke får sove og mange skal på jobb, fortsetter operasjonslederen.

Festen i Mandal er nå avsluttet av politiet, og festdeltakerne har gått videre til et annet sted. De politiets patruljer har snakket med begynner siste året på videregående nå, sier operasjonslederen.

– Jeg ønsker ikke å moralisere for mye, men jeg synes det er rart at de begynner så tidlig. Fyll før første skoledag er ikke en utvikling vi ikke ser på som så bra.

Han gir skryt til festdeltakerne i Mandal som forlot festen da de fikk beskjed.

Også i Øst politidistrikt avsluttet politiet en ungdomsfest søndag kveld, men operasjonsleder Tom Sandberg opplyser til TV 2 at det er uklart hvorvidt dette var kommende russ eller ikke. Det var 50 deltakere på festen i Oppaker.