United ute av Europaligaen etter enormt sjansesløseri

Ole Gunnar Solskjærs lag tok ledelsen i semifinalen av Europaligaen, men misbrukte flere store sjanser til å avgjøre. Det gjorde ikke effektive Sevilla.

Sevilla 2-1 Manchester United

Se kampsammendraget øverst!

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United har vært i to semifinaler denne sesongen, i henholdsvis Ligacupen og FA-cupen. De endte begge med tap. På tredje semifinaleforsøk skulle det heller ikke skje for de røde djevlene.

Bruno Fernandes sendte United i ledelsen med straffemål før ti minutter var spilt, før Suso utlignet for Sevilla etter 26 minutter. De røde djevlene skapte flere gedigne sjanser til å ta ledelsen på nytt, men Yassine Bounou sto som en vegg i Sevilla-målet.

Der United var ineffektive, var Sevilla det stikk motsatte. Innbytter Luuk de Jong scoret seiersmålet med tolv minutter igjen og sendte det spanske laget til finale i Europaligaen.

– Det imponerende med Sevilla er jo at de vinner kampen og tar seg til finale, men la oss være ærlig, de har griseflaks, sier TV 2s fotballekspert Bred Hangeland før han følger opp:

– Jeg tror Ole Gunnar Solskjær aldri kommer til å glemme denne kvelden her. For du får ikke en bedre mulighet til å komme til Europaliga-finale enn dette. Jeg tror han er kjempefornøyd med hvordan kampen var, men det er nøkkelsituasjoner defensivt og offensivt som skiller United fra en komfortabel seier.

Solskjær er fornøyd med sesongen, men skuffet etter nok et semifinaletap.

– Siden februar har vi vært fantastiske. Men igjen, det er skuffende å ryke ut. Det er spennende å jobbe med disse guttene, sier United-manageren til engelsk tv etter semifinaletapet.

Ny United-straffe

Mange anså Sevilla som favoritter i semifinalen, da United har virket som et lag med trøtte bein de siste kampene, deriblant mot FC København i kvartfinalen.

Likevel var det United som gikk rett ut fra startblokkene og i angrep. Mason Greenwood og Bruno Fernandes fyrte av skudd før minuttet var spilt, men begge forsøkene ble blokkert.

Etter seks minutter sentret Anthony Martial Marcus Rashford igjennom på hjørnet av sekstenmeteren til Sevilla. Midtstopper Diego Carlos kastet seg inn for å blokkere Rashfords avslutning, men var for sein og satte knottene i leggen på den engelske angriperen.

STRAFFE: Bruno Fernandes var sikker fra elleve meter.
STRAFFE: Bruno Fernandes var sikker fra elleve meter. Foto: Ina Fassbender

Som Carlos gjorde i kvartfinalen mot Wolverhampton ga forsvareren bort et straffespark, Uniteds 22. for sesongen. Bruno Fernandes var som vanlig sikker. Etter sitt karakteristiske tilløp la han ballen elegant i krysset til 0-1.

– Drømmeåpning for Manchester United, kommenterte Nils Johan Semb.

Tidligere Liverpool-spiller utlignet

Sevilla kom mer inn i kampen og midtveis i omgangen var utligningen et faktum. Tidligere Liverpool-spiller Suso dukket opp på bakre stolpe og scoret 1-1-målet etter innlegg fra Joan Jordán.

– Glitrende fotball av Sevilla, utbrøt Semb.

– Det er lenge siden jeg har scoret, så det var deilig, sier Suso til TV 2 etter kampen.

Reprisen viste at United, og ikke Sevilla, skulle ha innkastet i situasjonen før scoringen.

UTLIGNING: Suso scoret 1-1-målet.
UTLIGNING: Suso scoret 1-1-målet. Foto: Martin Meissner

United misbrukte en stor sjanse til å ta tilbake ledelsen like etter halvtimen. Martial fikk ballen på omtrent 20 meter fra Pogba, men spissens harde avslutning gikk over mål.

Carlos var nok en gang tøff i en duell i Sevilla-boksen da han dundret inn i kroppen til Fernandes. Dommer ga utspill fra mål.

Sevillas sisteskanse var igjen parat da Fernandes klinket til på halvvolley på overtid i førsteomgang, før Rashford ikke omsatte en kontringsmulighet i scoring. En omgang med høyt tempo, tøffe dueller og flere store sjanser endte 1-1.

Enorme United-sjanser

Som i den første omgangen fikk Greenwood en stor sjanse før minuttet var spilt i den andre. Fernandes spilte unggutten alene med keeper, men Bounou stoppet skuddforsøket.

– United kunne godt ha ledet med et mål i denne tette kampen her, sier Semb.

Det kunne de virkelig ha gjort. Etter Bounous redning startet en sjansebonanza. Først reddet keeperen igjen mesterlig et skudd fra Martial, før Rashford og Fernandes fikk skudd blokkert etter massivt United-trykk i Sevilla-boksen.

– Har du sett hvilke muligheter for United, kommenterte TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

Som i kvartfinalen var United-motstanderens keeper i det umulige hjørnet. Etter den innledende sjansebonanzaen, stoppet Bounou Martial alene gjennom to ganger på ett minutt.

De Jong avgjorde

Etter heseblesende åpningsminutter roet kampen seg ned sjansemessig. Julen Lopetegui og resten av Sevilla ropte på straffe med tjue minutter igjen da et Jordán-frispark gikk i albuen til Bruno Fernandes.

Da fikk de mer å juble for like etter. Innbytter Luuk de Jong sto helt umarkert i United-boksen og sendte Sevilla i ledelsen etter 78 minutter.

– Mot spillets gang, mot alle odds, kommenterte Alsaker.

United jaktet utligning, men kom ikke til store sjanser i sluttminuttene. De Jongs mål ble det siste i Köln, og Sevilla er klar for nok en finale i turneringen klubben har vunnet fem ganger.

Den andre semifinalen, Inter-Shakhtar Donetsk, og finalen i Europaligaen ser du på TV 2 henholdsvis mandag 17. august og fredag 21. august.