Viking snudde kampen - så rotet de bort seieren i sluttminuttene

Veton Berisha scoret to av målene da et Viking-lag i poengnød spilte 3-3 hjemme mot Stabæk i Eliteserien søndag

Viking 3-3 Stabæk

Se sammendrag øverst!

Viking vendte 0-2 til 3-2 og ledet oppgjøret til det gjensto ni minutter av ordinær tid, men måtte se seieren glippe da Kosuke Kinoshita hamret inn målet som sørget for poengdeling i Stavanger.

Dermed er Viking fortsatt i poengnød etter en poengfattig start på årets sesong, og laget falt ned på kvalifiseringplass da Mjøndalen vant i Bergen.

Det så mørkt ut for hjemmelaget etter halvspilt første omgang. Da ledet Stabæk 2-0 etter scoringer av Magnus Strandman Lundal og Emil Bohinen. Men Veton Berishas redusering få minutter før pause sørget for at rogalendingene kunne gå til pause med håp om poeng.

Viking snudde til 3-2 før kvarteret var spilt av annen omgang, men måtte se verdifulle poeng gå tapt i sluttminuttene. Stabæk kunne juble for ett poeng mot Viking, men måtte for 18. gang på rad reise hjem uten full pott. Ikke siden år 2000 har Stabæk vunnet i Stavanger.

Effektiviteten skilte lagene

Det var effektiviteten som skilte lagene til pause. For mens Viking angrep og angrep uten uttelling, var Jan Jönssons menn langt mer effektive. På sitt første skikkelige angrep slo Hugo Vetlesen en superlur pasning som gjorde at Lundal plutselig var alene med Viking-keeper Arild Østbø.

20-åringen var iskald, lobbet ballen elegant forbi Østbø og satte inn sitt aller første eliteseriemål.

Bare sju minutter senere måtte Østbø på ny plukke ballen ut av nettet. Noe unødvendig la han Oliver Edvardsen i bakken i en duell, og dommeren pekte på straffemerket. Østbø reddet Emil Bohinens forsøk, men returen gikk rett tilbake til Stabæk-spilleren som fikk en enkel jobb med å doble ledelsen.

Tre minutter før pause kriget Veton Berisha inn sitt første mål for dagen, og reduserte til 1-2.

Vakkert i hjørnet

Zymer Bytyqi utlignet til 2-2 da han tok med seg ballen til kanten av sekstenmeteren etter 53 minutter. Der så han at hjørnet var ledig da han vartet opp med et vakkert skudd som forsvant bak keeper Marcus Sandberg. I hjørnet, selvfølgelig.

Da Viking fem minutter senere fikk straffe, gikk Berisha fram og satte inn sitt annet, og snuoperasjonen var komplett. Da så det lyst ut for Viking. Men det ville seg ikke denne gangen heller for Bjarne Berntsens menn. Kinoshita ødela festen med sitt velplasserte skudd ni minutter før slutt. Dermed endte kampen 3-3.

Neste runde spiller Viking borte mot Strømsgodset på Marienlyst stadion, mens stabæk tar imot Kåre Ingebrigtsens Brann.