Martinez knep Dauphine-seieren etter tempofylt avslutning

Colombianeren Daniel Martinez tok sammenlagtseieren i Critérium du Dauphiné etter et mannefall før den avgjørende sisteetappen.

Allerede før start var det drama på søndagens etappe. Sammenlagtleder Primoz Roglic var en av flere kanoner som sto av før start. Dagen før hadde Egan Bernal, Steven Kruijswijk og Emanuel Buchmann måtte trekke seg.

Dermed startet Thibaut Pinot dagen som leder. Men franskmannen klarte ikke henge med da Daniel Martinez stakk av i en spennende avslutning av etappen med høyt tempo. Sepp Kuss var det ingen som kunne gjøre noe med, men etappevinneren lå for langt bak til å blande seg inn i sammenlagtseieren.

Et halvt minutt etter at han hadde krysset mållinjen, syklet Martinez i mål til andreplass. Der sto han og talte sekunder mens han ventet på Pinot, som til slutt endte 29 sekunder bak colombianeren i sammendraget.

Seieren i Critérium du Dauphiné er den hittil største i Martinez' karriere. EF Education-rytteren har tidligere vunnet nasjonale tempo-titler, men ingen større ritt.

Det er ikke kjent om Roglics skade vil påvirke deltakelsen i Tour de France om to uker.

– Som et resultat av gårsdagens velt, vil ikke sammenlagtleder Primoz Roglic starte den avgjørende etappen i dag. Skadens utvikling vil avgjøre planene for de kommende rittene, skriver sykkellaget Jumbo-Visma på Twitter søndag.

(©NTB)