Ansatt ved skole koronasmittet

Én ansatt på Tonsenhagen skole i Oslo har blitt smittet av viruset.

Det skriver Tonsenhagen skole på sine hjemmesider. Skolen ble informert lørdag ettermiddag om at en av de ansatte hadde fått påvist viruset.

Den ansatte har deltatt i planleggingsmøter ved skolen både tirsdag og onsdag denne uken. I tillegg har vedkommende hatt kontakt med enkeltelever ved Aktivitetsskolen (AKS).

– Den ansatte skal ikke ha blitt smittet på skolen, opplyser rektor Beate Kase Pedersen til TV 2.

Det var NRK som først omtalte saken.

Har kartlagt

Tonsenhagen skole er en barneskole med omtrent 570 elever og 100 ansatte. Skolen ligger i bydel Bjerke i Oslo.

Ifølge skolen har smittevernteamet i bydelen kartlagt hvilke elever og ansatte som vurderes å ha vært utsatt for smitterisiko, og som må i karantene.

Totalt må to elever fra 2. trinn og ti ansatte fordelt på 1.-3. trinn i karantene. De fleste ansatte som er satt i karantene tilhører 2. trinn.

– Skolen flytter nå på ansatte og vil klare å starte skole og AKS som planlagt for alle trinn bortsett fra 2. trinn, skriver de.

– Ordentlig leit

Skolen velger derfor å utsette skolestart for elevene på 2. trinn, og vurderer mulighetene for å få til en form for hjemmeskole.

– Vi vurderer det stort og bredt. Om det er at de får komme enkelte dager eller digitalt, vil vi vurdere når vi kommer i gang, sier Kase Pedersen.

– Dette er ordentlig leit for elever, foresatte og ansatte på 2. trinn. Vi vet at både lærere og elever gledet seg til å treffe hverandre igjen etter sommerferien, skriver de.

De opplyser om at på bakgrunn av den informasjonen de sitter med, tar de sikte på ordinær skolestart for 2. trinn mandag 24. august.

Også Munkerud skole har fått påvist smitte. Der er store deler av personalet satt i karantene.

– Dette er en ordentlig krise, og vil nok bli fulgt godt med på av nasjonale helsemyndigheter og media i tiden fremover, heter det i en epost til foresatte ved skolen.