SEIER: Magnus Carlsen kjemet seg tilbake og vant på dag to.
SEIER: Magnus Carlsen kjemet seg tilbake og vant på dag to. Foto: TV 2

Carlsen slo sterkt tilbake etter ny skrekkåpning i finalen: – Ikke redd for noen

Magnus Carlsen vant den andre finalekampen mot Hikaru Nakamura.

På dag to av Kiva Finals av Magnus Carlsen Chess Tour snudde Magnus Carlsen kampen mot Hikaru Nakamura etter en tung start.

I første parti tapte nordmannen med hvite brikker, men Carlsen slo derimot kraftig tilbake. Verdenseneren vant det tredje partiet og avgjorde i sjette og siste lynsjakkparti etter en kjempetabbe av motstanderen.

Carlsen vant kampen 3,5-2,5. Det står nå 1-1 i finalen som går til best av syv kamper.

– Det er merkverdig hvordan Nakamura rotet bort dette, sier TV 2s sjakkeskpert Jon Ludvig Hammer, som mener Carlsen fikk et psykologisk overtak etter seieren i tredje parti.

Verdenseneren sa dette til TV 2 etter seieren:

– Det gikk veldig plutselig fra å tenke at jeg skulle spille solid og forsvare meg til, oi, der vant jeg, oppsummerer Carlsen.

– Han er en veldig god lynsjakkspiller, men jeg er ikke redd for noen i lyn, la han til.

Vanskelig start

Som i første finalekamp fikk Carlsen en tung start med tap med hvite brikker i første hurtigsjakkparti.

Med remis i det andre partiet, måtte Carlsen unngå tap i det tredje for å ha en sjanse til å utligne kampen. Nakamura så ut til å sikre remis i det tredje partiet, men Carlsen vant partiet og utlignet til 1,5-1,5.

Magnus Carlsen - Hikaru Nakamura, finale 2. match

Parti 1: Carlsen 0-1 Nakamura

Parti 2: Nakamura 0,5-0,5 Carlsen

Parti 3: Carlsen 1-0 Nakamura

Parti 4: Nakamura 0,5-0,5 Carlsen

Parti 5 (lynsjakk): Carlsen 0,5-0,5 Nakamura

Parti 6 (lynsjakk): Nakamura 0-1 Carlsen

– Nakamura har store problemer med internettforbindelsen, og det påvirker spillet hans. Nå er han sinna på seg selv, sier TV 2s sjakkeskpert Jon Ludvig Hammer.

– Han gjorde en gigantisk tabbe i parti nummer tre fra remis til utligning, og etter den tabben klarte ikke Nakamura å komme seg.

Det fjerde partiet endte også med remis, dermed skulle finalens andre kamp avgjøres med to partier lynsjakk. Med hvite brikker klarte ikke Carlsen å slå sin amerikanske motstander, som forsvarte seg til patt og ny remis. Nakamura kunne dermed avgjøre med hvitfordel.

Store pengepremier

I tillegg til prestisje og turneringsseier, står finalen om store pengepremier. Vinneren stikker av med 1,28 millioner kroner, mens finaletaperen innkasserer 730.000 kroner.

– Jeg er fortsatt ikke fornøyd med hvordan jeg har spilt, men jeg tar med meg positive følelser. Jeg har brukt opp mye av tabbekvoten allerede. Jeg ser positivt på det som kommer, sier en optimistisk Carlsen.

Skal 29-åringen innkassere den største premien må han vinne tre av de fem gjenstående kampene.

Kamp tre av finalespillet i Magnus Carlsen Chess Tour, og du kan se den på TV 2 Sport 1 og Sumo.