PÅ VEI TIL BUNDESLIGA: Alexander Sørloth nærmer seg en overgang til Champions League-semifinalist RB Leipzig. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
PÅ VEI TIL BUNDESLIGA: Alexander Sørloth nærmer seg en overgang til Champions League-semifinalist RB Leipzig. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Alexander Sørloth i sluttforhandlinger med RB Leipzig

Nordmannen ser ut til å bli Timo Werners erstatter.

Etter det TV 2 erfarer er Alexander Sørloth (24) i sluttforhandlinger med den tyske storklubben RB Leipzig i dag.

Ifølge Nidaros har angriperen hatt møter med den tyske storklubben i Trondheim.

– Det er klart at dette hadde vært en fantastisk overgang for Sørloth. Det er et stort steg opp, både med tanke på klubb og liga. Han kan virkelig få stor suksess i Leipzig og Bundesliga. Han har vært fantastisk god i Trabzonspor. Når han har selvtillit og er i form, har han noen styrker som er helt i europatoppen. Sørloth til en sånn type klubb som Leipzig er veldig bra. Bare se hvordan han har vært den siste sesongen. Dersom han ender opp i Leipzig vil vi ha noen norske landslagsspisser plassert i meget gode klubber i Europa, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– En helt annen spiller

Sørloth kan dermed bli erstatteren til Chelsea-klare Timo Werner hos den tyske storklubben, som ledes av det 33 år gamle trenerfenomenet Julian Nagelsmann. Mathisen påpeker at nordmannen riktignok er en helt annen spillertype enn Werner.

– Han vil være et godt tilskudd til Leipzig, men Sørloth har helt andre kvaliteter enn Timo Werner. Når han får baller i luften å jobbe med har han en voldsom kraft i hodespillet. Han har også tålelig bra fart når han får i gang kiloene sine. På et lag som Leipzig kan han bøtte inn mål i Bundesliga. Han er en spiller som ikke mange kan sammenlignes med, for han har mange spesielle og annerledes kvaliteter. At han har noe å bidra med i Leipzig er det ingen som er i tvil om, sier TV 2s fotballekspert.

Han hyller Sørlot for måten han har reist seg på etter skuffelsen i Crystal Palace.

– At han har gjenreist karrièren på dette viset med en fantastisk sesong i Tyrkia og den selvtilliten han har nå. Han ser ut som en helt annen spiller enn han gjorde for bare noen år siden, sier Mathisen.

RB Leipzig endte på tredjeplass i Bundesliga denne sesongen, og har spilt seg til Champions League-semifinalen. Der møter de PSG.

Sørloth har hatt en fantastisk sesong i tyrkiske fotball, der Trabzonspor-angriperen ble ligaens toppscorer med 24 mål på 34 kamper.

Trønderen har vært på lån hos den tyrkiske serietoeren fra Crystal Palace denne sesongen.

Norsk duell

Etter å ha hentet inn toppscorertittelen i Tyrkia denne sesongen, venter en større utfordring i Bundesliga. Landslagskompis Erling Braut Haaland har scoret på bestilling siden overgangen til Dortmund, og Bayern Münchens Robert Lewandowski har nesten vært umenneskelig den siste sesongen.

Den polske superstjernen har scoret 34 mål på 31 Bundesliga-kamper, og 14 mål på åtte Champions League-kamper.